Concurența dintre GM și Tesla – o nouă etapă

/ Vizionări: 1972

Конкуренция между GM и Tesla вышла на новый этап

Concurența dintre GM și Tesla a intrat într-o nouă etapă: care dintre automobilele accesibile - –Chevrolet Bolt sau Model 3 – va ieși primul de la uzină și va ajunge la cumpărători.

Electrocarul Rimac din Croaţia a depăşit Tesla şi Ferrari (+Video)
Electrocarul Rimac din Croaţia a depăşit Tesla şi Ferrari (+Video)

Cu cîteva zile pînă la prezentarea și startul vînzărilor multașteptatului model Tesla Model 3, General Motors a decis să-și demonstreze realizările sale. Compania a lansat un spot video, în care sunt demonstrate liniile de producție ale uzinei din Michigan și lansarea modelelor Chevy Bolt EV 2017.

Amintim că prețul electrocarului „Chevrolet Bolt” se va afla în același segment ca și cel al Model 3. Prețul declarant al electromobilului GM este de 37500 dolari SUA, iar ținînd cont de subvențiile de stat, cumpărătorii americani îl vor putea cumpăra cu 30 000 dolari SUA.

Însă data starului vînzărilor Chevrolet Bolt încă nu a fost anunțată. Potrivit reprezentanților GM, este necesar, în primul rînd, ca inginerii și autorii prototipului să asigure funcționarea utilajului de producție și a proceselor tehnologice.

„Am intrat într-o nouă etapă importantă de dezvoltare a Bolt EV, spune inginerul principal al proiectului Josh Travel. Noi am trecut de la calculele matematice și lucrările manuale la producția industrială a electrocarului. Acum, uzina testează utilajele, iar mașina noastră, ce poate parcurge 320 km fără încărcare, la momentul livrării va fi la înălțime”.

Cît privește Tesla Model X, deși posibilitatea comenzilor anticipate va fi lansată odată cu prezentarea, consumatorii își vor putea primi electrocarele nu mai devreme de 2017.

 

 

Sursa: econet.ru