Condiment pentru slăbit

/ Vizionări: 1976

Cele mai gustoase remedii pentru slăbit sînt condimentele. Dietologii moderni declară că condimentele pot „transforma” bucatele preferate în mîncare hipocalorică, important e să le combinați corect

Cele mai gustoase remedii pentru slăbit sînt condimentele. Dietologii moderni declară că condimentele pot „transforma” bucatele preferate în mîncare hipocalorică, important e să le combinați corect!

1. Busuiocul

Busuiocul face parte din familia plantelor de mentă, se folosește în calitate de condiment în mai mult bucate. Busuiocul proaspăt are o aromă profundă, ce poate fi descrisă ca fiind ceva între cuișoare și lemnul dulce. Se combină cel mai bine cu carnea – de vită, de oaie, de porc și vînat, cu mult legume și fructe, cu paste, cu bucate din ouă și copturi. Complementează foarte bine unele bucate din fasole, mazăre, boabe, roșii, spanac și varză murată.

2. Frunza de dafin

Frunza de dafin dizolvă în sărurile în organism și scoate toxinele. Ar este un supliment excelent pentru carnea de vită marinată, sosuri pentru grătare și bucatele din pește.

3. Hațmațuchi

Această plantă cu un gust ușor de anason se combină cu peștele fin. Se folosește în sosurile bearneze. Hațmațuchiul este folosit la prepararea salatelor, bucatelor din pui, ouă. Deseori este de neînlocuit la prepararea diferitelor umpluturi și pateuri. Hațmațuchiul curăță sîngele și accelerează schimbul de substanțe.

O linguriţă pe zi şi grăsimea se topeşte!
O linguriţă pe zi şi grăsimea se topeşte!

4. Mărarul

Mărarul se folosește de veacuri în culinărie și medicină. În afară de astringență, aroma și gustul apetisant, mărarul are un șir de proprietăți curative, care, în special, se datorează monterpenelor (compuși, capabili, printre altele, să prevină dezvoltarea tumorilor), flavonoizilor, mineralelor și unor aminoacizi.

Mărarul este un remediu relaxant, tonifiant și diuretic: eliberează intestinul de gaze, previne spasmele; stimulează lactația și secreția endocrină; datorită prezenței argininei, stimulează libidoul, ajută în caz de sughiț și contribuie la sănătatea dinților și a oaselor, deoarece este o sursă de calciu. Mărarul se combină bine cu castraveții (murați), bucatele din legume și ouă, unele bucate din carne de vită, de oaie și porc, cașcaval și pîine.

5. Maghiran

Această plantă aromatică are un efect calmant și de încălzire asupra organismului, contribuie la digestie și normalizează ciclul menstrual. El se folosește și ca remediu împotriva reumatismului și ca diuretic. Maghiranul este folositor pentru de diabet zaharat, precum și pentru cei care suferă de boli renale, ale vezicii biliare, ale ficatului și celor ce au suferit infarct. Acest condiment este bun în cazul unei diete fără sare, deoarece substituie sarea. Maghiranul este ruda salviei – un ingredient obligatoriu la pregătirea bucatelor din carne de pui și moluște, din legume (mai ales varza) și cașcavaluri.

6. Menta

Menta este numită „condimentul elegant”. Savanții au demonstrat că chiar și aroma ei contribuie la slăbi! Menta se combină cu castraveții și leguminoasele. Menta poate fi adăugată în diferite băuturi, mai ales ceai. Infuziile de mente sînt de neînlocuit în cazul dereglărilor gastrointestinale.

7. Oregano

Oreganp este unul dintre cele mai puternice remedii antibacteriene. Acest condiment clasic italian, folosită în majoritatea bucatelor, în cazul consumului regulate, contribuie la protejarea de multe infecții și paraziți. De asemenea, contribuie la ameliorarea digestiei. Oregano se combină cu legumele, mai ales leguminoasele, îmbogățește gustul ouălor și a mezelurilor.

8. Cimbrișorul

Cimbrișorul este un condiment clasic pentru carnea de vită, se combină bine cu carnea de oaie, de porc și de pasăre de casă. Cimbrișorul se adaugă și în bucatele din rădăcinoase, dovleac și boabe. Acest condiment este unic după proprietățile sale: sporește imunitatea și contribuie la slăbirea rapidă.