Condimentele şi îmbătrânirea

/ Vizionări: 3516

Condimentele şi îmbătrânirea

 

Condimentele şi îmbătrânirea

Muștarul vine în ajutor
Muștarul vine în ajutor

"Dacă vă place bucataria thai sau mexicană, aveţi noroc!" - într-o singură voce, spun medicii. Pentru că condimentele, adăugate la produse alimentare, îmbunătăţesc pofta de mâncare,  contribuie la digestie, accelerează metabolismul şi chiar prevenin vârstă de îmbătrânire.

În plus, accelerarea metabolismului contribuie la normalizarea greutăţii. Deci, în loc să cumpăraţi aditive sintetice ordinare, plimbaţi-vă prin piaţă şi selectaţi analogii naturale şi ecologice.

Desigur, trebuie să fiţi moderaţi şi prudenţi - condimentele sunt contraindicate persoanelor cu boli inflamatorii ale tractului gastro-intestinal, deoarece acestea irită mucoasele.

Deci, acceleratorii metabolismului nostru:

   Ceapa – trezeşte pofta de mâncare.

    Usturoi - îmbunătăţeşte pofta de mâncare.

    Cardamom - încălzeşte stomacul.

    Cuişoare - elimină slăbiciunea stomacului, întăreşte şi incălzeşte stomacul.

   Scortişoara - elimină slăbiciunea stomacului.

    Ghimbir - promovează digestia alimentelor, incălzeşte si curăţă stomacul.

    Piper negru - trezeşte pofta de mâncare şi ajută la digestie, incalzeşte stomacul

    Chimion – are un efect benefic asupra stomacului.

    Muştar - promoveaza digestia alimentelor.

   Hrean - consolidează activitatea tractului gastro-intestinal, îmbunătăţeşte pofta de mâncare, ajută persoanelor cu aciditatea scăzută şi atonia intestinală

Folosirea condimentelor va depinde direct de modul, în care acestea au fost cultivate (fără pesticide, departe de drum plin de praf). Dacă este posibil, puteţi creşte plante simple în ghiveciuri în interior.

 

Sursă