Consumul cărnii cauzează maladii de cancer

/ Vizionări: 4892

Употребление мяса вызывает рак

Oamenii de ştiinţă americani, au primit noi dovezi că consumul excesiv al cărnii de vită, de porc şi de oaie creşte riscul de deces în timpul perioadei de 10 ani.

Robotul «crab» scapă de cancer
Robotul «crab» scapă de cancer

 

Potrivit managerului proiectului dezvoltat de Rashmi Sinha, este nocivă aşa-numita carnea "roşie", adică carne de miel, de vită, de porc, precum şi hamburgerii, hot-dog-uri, gustări din carne rece şi bacon. În acelaşi timp carnea de pasăre şi de peşte nu este nocivă pentru organism, a menţionat medicul.

Timp de 10 ani, cercetătorii au observat sănătatea la 545 de mii de bărbaţi şi femei în vîrsta cuprinsă între 50- 71 de ani, care în anumite perioade de timp, au relatat medicilor ce anume ei mănîncă. S-a constatat că consumul cantităţilor mari de carne ”roşie”, cu 22% creşte riscul apariţiei cancerului la bărbaţi şi cu 27 % riscul de a se îmbolnăvi de maladii cardiovasculare.

La femei au fost descoperiţi alţi indicatori. La iubitoarele de carne, cu 20% creşte posibilitatea apariţiei cancerului şi cu 50% creşte probabilitatea apariţiei problemelor cardiace, transmite ami-tass.ru.

 

 

Sursa: liveinternet.ru