Containerul inteligent știe tot

/ Vizionări: 1718

Контейнер знает всё

În orașul Chania de pe insula Creta vor apărea coșuri de gunoi dotate cu sisteme inteligente. Senzorii electronici încorporați în containere vor monitoriza gradul de umplere și vor contribui la reducerea costurilor suplimentare pentru eliminarea deșeurilor.

Semnalul containerului umplut va întra în sistemul unic special, care optimizează funcționarea serviciilor de colectare a deșeurilor.

Iadul nu există (Foto)
Iadul nu există (Foto)

Această inovație face parte din marele proiect european Life-EWAS. În cadrul acestui proiect coșurile de gunoi "inteligente" au apărut deja în Sevilla spaniolă. Noul sistem va necesita și perfecționarea profesională a personalului — directorul companiei inter-municipale pentru colectarea și eliminarea deșeurilor solide DEDISA a declarat că în prezent tot personalul companiei este instruit să lucreze cu containerele noi.

Specialiștii consideră că noul sistem va permite de a optimiza rutele autogunoiere și de a reduce cantitatea emisiilor nocive de la gunoi. Senzorii din containere, de asemenea, semnalează despre apariția focului, ceea ce va reduce riscul de incendii. Instalarea containerilor noi în Chania va începe în luna noiembrie.

 

Sursa: green-city.su