Costul anual al dezastrelor naturale a crescut de 4 ori în ultimii 30 de ani

/ Vizionări: 2070

стихийные бедствия

 

Costul anual al catastrofelor naturale, la nivel mondial, a depăşit 50 de miliarde dolari anual, în perioada anilor 1980, şi 200 de miliarde dolari, anual, în în ultimul deceniu, a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar, Kristina Georgieva.

Comisarul a făcut această remarcă în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Manila, capitala Insulelor Filipine, în prezenţa a 200 de reprezentanţi din 49 de ţări, potrivit lapresse.ca.

Doar 4% din aceşti bani reprezintă prevenţia dezastrelor naturale, iar restul, de 96%, înseamnă bani alocaţi  după ce catastrofele s-au produs. (…) Fiecare dolar alocat prevenirii dezastrelor permit economisirea a 4 dolari destinaţi post-dezastru”, a spus Georgieva.

În 2013, catastrofele naturale au costat 125 miliarde $

Ecologii propun ca dezastrele naturale să poarte numele politicienilor (FOTO, VIDEO)
Ecologii propun ca dezastrele naturale să poarte numele politicienilor (FOTO, VIDEO)

Potrivit unui raport Munich Re, cea mai mare companie de reasigurare din lume, în 2013, dezastrele naturale au costat omenirea 125 miliarde dolari (92 miliarde euro). În 2013 s-au înregistrat, la nivel global, 880 de catastrofe naturale.

Evenimentele din Filipine (n.r. – taifunul Haiyan, noiembrie 2013) au demonstrat că este nevoie de măsuri urgente pentru a proteja cetăţenii din ţările emergente. Aceste măsuri includ construirea unor clădiri stabile, cât şi programe de asigurare care să răspundă, în caz de dezastru, nevoilor celor afectaţi”, a  spus Torsten Jeworrek, unul dintre responsabilii Munich Re.

Peste 6.000 de oameni au fost ucişi în timpul taifunului Haiyan, care a atins, în noiembrie 2013, coastele Filipinelor, cu rafale de vânt de 200 de kilometri pe oră. 1 milion de filipinezi au rămas fără adăposturi, recoltele au fost distruse, iar pierderile totale s-au ridicat la 10 miliarde dolari americani, ceea ce reprezintă 5% din PIB-ul Filipinelor.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137