Cottage pentru cartofi

/ Vizionări: 14530

Cottage pentru cartofi

 

Fiecare lucru la locul său, sau cottage pentru cartofi

Spiritul de economie este monetăria omului, care ştie a număra banii şi sugerează: legumele ar trebui să fie păstrate într-o ladă specială. Această cutie trebuie să fie bine ventilată, ce creeze condiţii optime pentru păstrarea cartofilor si altor legume, cum ar fi morcovii şi ceapă. Datorită tăvii, situate în partea de jos, va fi mai uşor să luaţi cantitatea necesară. Lada noastră este concepută pentru 150 de kg de cartofi. Proiectarea ei este atât de simplă că poate fi construită chiar şi de un novice în  tâmplărie.

Cottage pentru cartofi

Materiale necesare:

  • plăci din brad sau pin de 20 mm grosime;
  • şipci pătrate de 15 × 15 mm;
  • suporturi 45 × 45 mm;
  • placaj de 8 mm grosime;
  • 4 role pentru mobilier;
  • cuie, şuruburi şi adeziv;
  • maşină-unealtă pentru prelucrarea lemnului;
  • ferăstrău, burghiu.

Cottage pentru cartofi

Depozit pentru legume

Cottage pentru cartofi

Lada are două pereţi întregi şi două cu grile (pentru ventilaţie) şi rafturi pentru încăperi detaşabile în partea de sus a construcţiei.

Cottage pentru cartofi

După asamblarea tuturor componentelor, grilele din faţă închid rafturi.

 

Lada se asamblează  din placi de pin (20 mm) si şipci (15 × 15 mm), cu pereţii frontali şi laterali cu deschizături, care creează o ventilaţie adecvată. Din faţă lada este închisă cu patru grile inserate pe rând în şanţurile longitudinale ale pilonilor laterali. În partea de jos se află o tavă de pe care este convenabil să luaţi cartofi.

Ce să plantați după prima roadă de cartofi?
Ce să plantați după prima roadă de cartofi?

Panouri fără zabrele sunt fabricate din lemne de pin şi unite împreună cu şipci transversale. În partea interioară a lăzii  rafturile sunt fixate cu adeziv şi şuruburi pe partea de sus şi de jos.

În grila inferioară este integrată o tava: două părţi laterale triunghiulare şi panoul frontal. Aceste trei părţi sunt decupate din placaj (8 mm) şi fixate cu adeziv şi cuie, apoi tava se instalează în faţa găurii.

Dacă doriţi,  puteţi face rafturi suplimentare pentru depozitarea altor legume, în acest caz, ele se vor baza pe una şipci  de pe peretele din dreapta şi bara ataşată cu şuruburi de peretele opus. În jos de sertar sunt montate patru role solide pentru mobilier (roţi), care fac mai uşoară mişcarea lui. Material pentru sertar pot servi, de asemenea, scânduri sau plăci din PAL, iar grile din faţă pot fi făcute din benzi uzate.

 

 

Sursa: liveinternet.ru cu link pe ivd.ru


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.