Crăciunul - perioada Colindelor și a Zeului Soarelui

/ Vizionări: 438

Рождество – время Коляды и Бога Солнца

În agitația cotidiană și a evenimentelor zilnice, noi uneori nu observăm principalul lucru. Anume acum este momentul cînd trebuie să ne oprim și să reflectăm asupra faptului cum trăim și încotro ne îndreptăm.

Timpul este Dumnezeul anului și el vine pe tărîmul nostru în zilele colindelor, care erau numite de către vechii europeni zile ale Mărețului Yul, moment al nașterii Soarelui, simbolizîndu-l pe Dumnezeul său tînăr. O perioadă uimitoare Astăzi ne adresăm către ce e mai sacru în lumea noastră. Către nașterea noului soare.

Cura de detoxifiere de iarnă
Cura de detoxifiere de iarnă

Către noile așteptări și plăceri anticipate, către noile bucurii și speranțe. Timpul este un fenomen minunat al lui Dumnezeu în fața omului. Este eternitatea manifestată în voința naturală. Este fericirea cunoașterii vieții și a veșnicei, măreței ei schimbări. Acest moment al eternității are propria lui esență. Acesta este timpul trecerii, sfîrșitului și începutului. Acest timp de la sfîrșitul fiecărui an poartă în sine acel moment al adevărului, cînd se atinge cea mai mare intensitate a sacrului, apogeul bucuriei și anticiparea schimbărilor benefice. Timpul este ca revenirea eternă. Aceasta e mișcarea voinței lui Dumnezeu.

Soarele se mișcă pe cer, iar voia lui Dumnezeu - prin soarta omenirii. Ciclurile organismelor vii sînt legate nu numai de flux și reflux, dar și de schimbarea binelui și răului, vieții și morții. Dansul circular al naturii ne prezintă misterul existenței. Albina care dansează generează noi faguri. Dumnezeul care dansează sau bucură lumea creează noi centre de viață și oportunități. Activitatea bioritmică este manifestarea sacrului în cercul nostru etern de reîntoarcere a sfîrșitului și începuturilor. Visul se încheie cu sfîrșitul Saturnaliilor.

Vin timpuri noi. Timpul este Crăciunul și Anul Nou. Noi vorbim despre ce e măreț, despre ce e cel mai important în eternitate − întoarcerea sa eternă. Măreața celebrare a nașterii noului Dumnezeu este în pragul caselor noastre. În sufletele oamenilor stihiile bucuriei și emoțiilor de dinaintea sărbătorilor au fuzionat într-un tot întreg. Se naște Dumnezeu, concomitent născîndu-se și anul, și timpul nou, și energia noilor realizări și posibilități, o nouă șansă pentru om și omenire. Duhul transformării sfinte își face loc, pătrunzînd în lumea noastră înghețată și ne aduce vestea Noului Dumnezeu de la Logos,care prin cuvînul său transformă lumea noastră uimitoare.

Citește mai mult: noi.md