Crearea unui iaz natural. Austriece experienţă.

/ Vizionări: 33400

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Crearea unui iaz natural. Austriece experienţă.

lac

Vă vom spune despre un agricultor austriac care a supervizat construirea de iazuri şi piscicultura. În experienţa sa este foarte interesant pentru noi, în special în construcţia de iazuri - organizarea în partea de jos, fără lut şi film.

Numele lui Sepp Holzer.

La început, el a construit bazine, care sunt uşor de întreţinut mecanic, iazuri pătraţi, cu bănci abrupte. În iazuri au fost pietre şi rădăcini. În general, toate cărţile regulile şi cărţi ştiinţifice. Marginile acestor iazuri nu ar fi trebuit să urce copaci, astfel încât acestea nu sunt crescute animale, care sunt dornici de a captura peşte. Băncilor şi partea de jos El face o pelicula speciala (care este presiunea sudate cusături) totul. "Aceste greseli am facut eu, şi a crezut că fac un lucru bun" - scrie autorul.

De afaceri a fost bun, dar apoi a primit o mulţime de concurenţi mici şi mari, care au fost în condiţii mai bune decât Holzer, el a avut o mare iaz în munţi. El a început să reflecteze modalităţi de îmbunătăţire a situaţiei.

El a menţionat că iazurile dintr-o zonă de mare de apă puţin adâncă, multe plante acvatice în apă puţin adâncă, aruncate în trunchiuri de copac de apă, pietre oferă un habitat excelent pentru diferite animale. Şi că, în timp acest iaz va conţine el însuşi, fără asistenţă.

El a schimbat peisajul iazurile lor, legate între ele şi cu adâncimi de ape puţin adânci, zone cu numeroase plante, Shoal nisip, pe care să rădăcini de copaci, pietre, crengi, a creat condiţiile pentru reproducere şi de supravieţuire a tinerilor din grupurile de animale multe.

În malul lung superficial cu copaci care se încadrează în insecte de apă, seminţe şi frunze Rot - un aliment excelent pentru melci, care sunt hrană pentru animale pentru peşti, creând astfel un ciclu natural. Broaşte, care în aceste iazuri se înmulţeşte foarte mult să reglementeze numărul de insecte pe teren şi sunt hrană pentru peşti răpitori, atunci când se întoarce înapoi în iaz. Un astfel de sistem de iazuri a dat un rezultat bun - nu mai pererazmnozheniya melci sau insecte, ca nu este nevoie pentru a cumpara alimente pentru peşti.

lac Acest sistem a făcut posibilă într-un iaz pentru a menţine pacea şi de peşti de pradă împreună. Pentru fiecare tip de peşte ar trebui să fie create condiţiile pentru reproducţie. Pentru păstrăvul nevoie de apă curată, se răceşte cu un fund de nisip - apa de la izvoare şi fluxuri printr-o săpat tranşee special, din partea de jos care au fost prevăzute în nisip sau pietre mici şi prin care apa a fost.

Pentru crap, stiuca, somn şi Lenya făcut plaje superficial cu o multime de plante acvatice - aceşti peşti oua în zonele ierboase. Pentru stinghie groase şi subţiri rădăcini adânci în locuri unde pot aranja cuiburile lor. Astfel de site-uri pentru reproducere au fost aranjate în diferite Metachim în iaz. În plus, pietrele s-au pus rădăcini şi trunchiuri de copac pentru înfiinţarea de zone de protecţie pentru tineri. De asemenea, este important să se poarte într-un spaţiu profund iaz in acea vara au fost locurile cu apă rece şi, în acelaşi timp de iarna aceste locaţii vor fi cald.

Puteţi aranja "pepiniere" pentru peşte - într-un iaz din apropiere conectat la iaz comun, un şanţ, într-un iaz se potrivesc mici pietre, obstacole şi trunchiuri de copac, a făcut bancurile de nisip şi zone ierboase.

Peşte, ouă care depozitele pentru "călătorie" să ia această ocazie pentru a bunăvoie. Dar într-o capacitatea de mic deget mic iaz să se mişte, există pericolul de a fi prins, prin urmare, exclude caviar, peşte părăsească rapid grădiniţa "de peşte. Deci, tinerii pot să crească şi el însuşi să se mute într-un iaz mare. Pentru un iaz mare, animalele tinere au avut ocazia ukrytsSunt împotriva animalelor de pradă, este o zonă de protecţie, în cazul în care o mulţime de obstacole, există peşti ascunse.

Cu ajutorul pietrelor reglementate temperatura apei. Pietre care iese din apa încălzită de zi şi apoi dau căldură apă. (Pentru înot! "- Nota autorului)

Pentru a schimba sistemul, astfel încât iazuri el a scos primul întregul film, şi a creat propria sa metodă de a crea fund rezistent la apă.
În acest scop, groapă săpată de apă-iazul a fost admis, astfel încât excavator a fost în picioare în apă 30-40cm. Apoi, în partea de jos, de preferinţă o găleată îngustă, rola, in functie de sol 0.5 - 1 metru adâncime. cupa macara împinge în jos şi berbeci, din cauza ca particulele mici ajunge la adâncimea şi ciocanul strâns toate în partea de jos atunci când particulele brut rămâne în partea de sus.
"Metoda mea este chiar vizavi de la aplicarea metodei descrise în manuale, sunt sfătuiţi să ambalaj de film sau de lut, care, în opinia noastră, necesită o costuri mari de lucru şi nu garantează rezistenţa la apă. Filmul poate fi deteriorate (la fel ca în iaz natural, cu un număr mare de plante şi copaci în apropierea lacului nu este mai puţin frecvente), lut, în cazul în care există o mică eroare, spălat, apa face drum si iese ca o pâlnie în straturile inferioare ale solului şi se poate întâmpla la alunecări de teren submarine. "Aceasta este o experienţă de rău mi-am facut-o."

El este construirea unui iaz la o altitudine de 1500-1350 m, mai jos sunt satul, si nu-l împiedica să folosiţi metoda lui cu încredere.

Suprafata totala a iazurilor au avut mai mult de 3 hectare. El a spus că în aproape toate solurile, există particule mici, care pot face fund rezistent la apă.

În cazul în care este iaz de apă murdară adecvate, cum ar fi ploaia, înainte de iaz de apă este un "pat", care a plantat o mulţime de plante, melci vii, diferite animale şi bacterii, sunt apă curată potrivite pentru iaz. În acest iaz puteţi înota.

În ceea ce îl hrăneşte de peşte de divorţ

Pentru a alimenta nişte peşte el a folosit metode cum ar fi:
: 1. Foarte scăzută deasupra apei, el a montat lampă, care a inclus la asfinţit şi a ars toată noaptea, această lampă zburat o mulţime de insecte, care a căzut în apă.
2. El a închis băncile cu miere sau cu miros plăcut şi alte chestii ochi-prinderea.
3. Pe grătar este foarte scăzută la apă să poarte o carne, insecte prevăzute ouă, şi cherviki le-a căzut în apă.
Deci, el a reuşit să cultive peştilor tineri de ruinare, cum ar fi stiuca, biban, somn, sturioni. Metoda are avantajele sale - este ieftin şi în produsele alimentare uscate, care este facuta din carne şi resturile nu sunt transmise boli.

*****
Din alte surse: Dacă iaz este asumată de apă stătătoare (nu rulează sau actualizarea doar o dată sau de două ori pe an), iaz trebuie să se facă ierburi zonele de mică adâncime. Pentru curăţarea şi apă a fost clar aceste zone pentru zona ar trebui să ocupe acelaşi spaţiu ca o suprafaţă de apă deschisă în iaz. În cazul în care apa provine dintr-un flux sau de izvor, aceste zone pot fi mai puţin în funcţie de zona lacului, numărul de venituri şi puritatea apei.
***** Informatii suplimentare despre Holzer:
Rezervă în limba germană "Der Agrar-Rebell" Sepp Holzer
Site-ul Holzer: http://www.krameterhof.at/


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.