Creierul nostru este un depozit sau sănătoase Mind

/ Vizionări: 4184

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

creier Admiraţi realizările tehnicii de calcul, nu credem că de multe ori despre faptul că fiecare dintre noi pe umeri este un supercomputer ".

Cum de a menţine nivelul de performanţă ridicat de acest biocomputer unic pe tot parcursul vieţii? La urma urmei, nu va fi niciodată modernizate sau, în caz de "eşec", să înlocuiască un alt.

Câteva fapte interesante despre creier, care este util să ştiu.


* Studiul şi cred că intelectuale. Mare activitate - cea mai bună prevenire a bolilor a creierului mai nontraumatic naturii. Creierul nostru este capabil şi ar trebui să dezvolte o durată de viaţă. Contrar credinţei populare că în lumea de astăzi, suntem extrem de supraîncărcate cu informaţii, creierul nu este niciodată practic încetează să perceapă şi să analizeze orice volumelor de date. Asta e ceea ce de multe ori am numi "oboseala" este rezultatul numai procesul de gandire asociate epuizare emoţională.

* Mutaţi mai mult, nu aduc beneficii mai putin si exercitii regulate. Acestea duc la creşterea numărului de capilare din creier şi îmbunătăţeşte sânge sale de aprovizionare. Oamenii care duc o viata activa, de obicei, îşi păstrează claritatea de gândire la vârsta cea mai avansate.

* Consumati alimente de înaltă calitate. Comunicările între neuroni are loc prin impulsuri electrice. Dar puterea medie a creierului ca "aparat" - nu mai mult de 18 de waţi. Acest lucru este de zece ori mai mică decât cea de computer multimedia moderne. Dar pentru normal de muncă, este necesar ca o mare cantitate de energie obţinută în cursul reacţiilor chimice. Creier, cu o masă nu mai mult de 1,5-2% din greutatea corporală, consumă 25% din totalul de energie! Principalul combustibil a creierului - glucoză.

Stabilită de mult timp legătura dintre consumul regulat de peşte şi de îmbunătăţire a funcţiilor cognitive creierului. Anterior, în mod eronat crede că motivul pentru care acest fosfor. Sa dovedit că el nu este necesar pentru functionarea normala a creierului, dar beneficiul principal de peşte - în măsura în care conţine acizi graşi polinesaturaţi.

* Comunica cu jumătate frumoasă a omenirii. Creierul este prea uşor să percep informaţii prin intermediul monotone şi logică a omului de vorbire. Voci de femei au o gamă mai largă de frecvenţe. declaraţiile lor sunt adesea ambigue, şi, prin urmare decriptarea "de vorbire de sex feminin este mult mai complicată, şi trenuri creierul tau cat mai bine ...

* Yawn! Timpul căsca extins pasajele respiratorii şi vasele de sânge care furnizează creierului cu oxigen. Dacă un copil yawns în lecţii şcoală, este o reactie naturala de a nu material plictisitor, şi căldura în cameră. Organismul incearca sa livreze creier somnoros mai mult oxigen şi de a creşte, astfel, asimilarea de informaţii.

* Din când în când să joace un joc pe calculator părinţi. Multe interzice absolut copii să o facă, şi în zadar. "Aceste jocuri de calculator prostii au" mare simula situaţii în care copilul are de a face simultan cu multe provocări - pentru creier este un antrenament minunat. Din păcate, alte sisteme ale corpului nostru de jocuri pe calculator nu aduc nici un beneficiu. Măsură este necesară în toate.

* Face toate treburile casnice puţin o dată,. Creierului gospodina care spala hainele aspirarea şi pregătirea trei feluri de mancare in acelasi timp, de lucru nu mai puţin activă decât majoritatea oamenilor în timpul "brainstorming".

* Pentru a avea copii. Naşterea şi creşterea copiilor pune o mulţime de noi provocări şi creează condiţii de stres pozitiv. Toate acestea stimulează dezvoltarea bruscă a creierului a părinţilor, în special mame. familie mare - o cale sigură de a fizice şi intelectuale longevitate. Şi ridicarea nepoţi impinge pragul a sistemului nervos şi îmbătrânirea organismului ca un întreg chiar mai departe.

* Evitati alcoolul. Fiecare omşi mai mari de 25-30 de ani sunt ucisi in fiecare zi 30-50 de mii celule nervoase. Acesta este un proces natural care are practic nici un efect asupra capacităţii intelectuale, deoarece creierul conţine mai mult de 100 de miliarde de neuroni. Dar distrugerea creierului poate fi accelerată în mod semnificativ prin mijloace de alcool. alcool etilic - venin puternic neurotoxice. Şi de fiecare intoxicaţie alcoolică duce la mortalitate în masă de neuroni.

* Stai cu capul. Chiar şi mai dăunătoare decât alcoolul, creierul cauzand o leziune la cap. Chiar si contuzii minore duce la pierderi masive de neuroni şi ireparabil. Există literalmente sportului de moarte pentru creier este box. Şi profesia cele mai periculoase pentru el cele asociate cu expunerea la câmpuri electromagnetice puternice, vibratii si zgomot.

De Andrew Schultz
l-navigator.ru