Crește, piersici din sîmbure

/ Vizionări: 2002
Tag-uri: ,

Acum, în toiul sezonului de recoltare, e timpul să ne gîndim nu doar ce vom mînca la iarnă, dar și ce vom avea în livada noastră primăvara.

Acum, în toiul sezonului de recoltare, e timpul să ne gîndim nu doar ce vom mînca la iarnă, dar și ce vom avea în livada noastră primăvara.

Aceasta înseamnă că atunci cînd mîncăm un măr, o pară, o roșie sau un piersic, trebuie să strîngem sîmburii.

Iată roada noastră de sîmburi de piersice din anul trecut. Inițial i-am pus în apă pentru a înlătura acidul și pulpa. Cele curate – le-am uscat și le-am pus într-o pungă din stofă, ce va sta la rece pînă la primăvară. Primăvara devreme, am plantat sîmburii în pămînt, pe care i-am ținut înainte de asta 2-3 zile în apă. Din 1 kg de piersice mîncate, veți putea avea o livadă întreagă de piersici!

Anume așa am crescut copacii de piersic. Anterior, credeam că va crește o sălbăticiune – cu fructe mici de mărimea unui cais, dar vedeți și singuri în poze – sînt piersici mari fără altoire. Cresc în pădure, nu îngheață, sînt rezistenți la secetă. Aplicați această metodă simplă de înmulțire a copacilor!


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.