Creștem rădăcini pe orice creangă simplu, în condiții casnice

/ Vizionări: 1472

Creștem rădăcini pe orice creangă simplu, în condiții casnice

Stimulatorii formării rădăcinilor din mijloace accesibile sînt niște lucruri simple, pe care le aveți acasă. Le luăm și pe orice creangă putem forma rădăcini…

La înmulțirea plantelor prin butași uneori apar probleme cu formarea rădăcinilor. Pentru accelerarea procesului puteți folosi stimulatori industriali, cei mai populari dintre ei – kornevin și IAA. Dar există și unele metode populare verificate:

Mierea. În 1,5 l de apă se dizolvă o linguriță de miere, butașul se plasează în soluție și se ține 12 ore.

Gard viu din salcie: ghid pas cu pas
Gard viu din salcie: ghid pas cu pas

– Cartoful. Pentru accelerare vom luaun cartof mare. Din el se elimină toate ochiurile, se face o tăietură și se pune butașul. După o alimentare bună cu apă, el va da rădăcini repede. Chiar și butașii ce prind rădăcini foarte greu pot fi determinați să facă rădăcini, pentru că butașii primesc multe substanțe nutritive din cartof.

– Sucul de aloe. În apa în care se află butașul se adaugă 3-7 picături de suc proaspăt de aloe. El nu doar va accelera formarea rădăcinilor, dar și va stimula sistemul imunitar al butașului.

–Apă din salcie. Cîțiva lăstari de salcie (puteți lua și plop, rozmarin sălbatic, răchită) se pun în apă și așteptați formarea rădăcinilor. După aceasta, crengile de salcie le puteți înlătura și plasa butașul în această apă. Apa nu se schimbă, ci doar se adaugă, la necesitate.

– Drojdii. Se pregătește o soluție de drojdii (100 mg la 1 l) și se țin butașii timp de o zi în ea, după care sînt clătiți și plasați într-un vas plin pe jumătate cu apă.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.