CSP: La arderea frunzelor se elimină substanţe nocive

/ Vizionări: 5254

Специалисты в области здравоохранения призывают не сжигать опавшие листья и мусор

Specialiştii Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău (CSP) recomandă evitarea arderii frunzelor şi a deşeurilor menajere şi atenţionează că acest proces poluează intens aerul, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătăţii populaţiei, notează Moldpres.

În Kabul, poluarea aerului ucide mai mulţi oameni decît războiul
În Kabul, poluarea aerului ucide mai mulţi oameni decît războiul

 

În urma arderii frunzelor, persoanele în vîrstă, cele care suferă de boli cardiovasculare, alergice, respiratorii şi copiii cu un sistem imunitar sensibil sînt expuşi unui pericol mai mare.

Substanţele nocive rezultate din ardere se acumulează în stratul de aer de la suprafaţa solului. În aer sunt emanate diferite substanţe toxice, cum ar fi monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, funinginea, oxizii de azot, hidrocarburile şi dioxinele, cei mai toxici şi periculoşi compuşi organici de compoziţie complexă. Aceste substanţe chimice pot cauza, chiar şi în microcantităţi, intoxicaţii ale căilor respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos central, ale mucoasei ochiului, pătrunzînd nu doar în atmosferă, dar şi în sol şi în apele din preajmă.

Potrivit specialiştilor, incendiile pot cauza daune pentru sănătatea umană, deoarece în unele localităţi nivelul poluării aerului atmosferic ajunge la cote critice, în urma arderii resturilor vegetale şi a deşeurilor.

În acest context, şi organizatorii campaniei de informare şi promovare a modului de viaţă sănătos cu sloganul "Spune DA pentru sănătatea ta" optează pentru protejarea mediului înconjurător. Campania este finanţată de Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137