Cultivarea cartofilor în paie

/ Vizionări: 29938

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Dupa ce a citit cărţi şi Kurdyumov Fokine, multe auzit pentru prima dată despre "agricultura restaurative", aşa-numita "permaculture". Se pare posibil să se obţină recolte bune de legume din gradina ta, fără a recurge la consumatoare de timp şi dăunătoare pentru stratul fertil de pe pamant, sapat. Într-adevăr, industria noastră este ruinarea fertilitatea! Un plantarea seminţelor de punerea în aplicare, nu să le îngroape în pământ, împiedicând astfel de germinare. Mulţi dintre ei au deja o experienţă cu planul de Fokine. Da, munca este mai uşor decât o sapa, o mare varietate de funcţii efectuate, pământul devine un prolixitate naturale si "pufos". Garden este transformată într-un pat solid şi poteci între ele. În plus, cel mai important, aceste locuri nu au de a face în fiecare primăvară sau toamnă. Ei au nevoie doar de a edita de primăvară, luând teren de la marginile acelaşi domeniu de avion. Dar sa dovedit, şi de avion nu este înălţimea de perfectiune! În septembrie, pe internet a primit o scrisoare de la un prieten, unde a vorbit despre randamente ridicate de cartofi cultivate în paie! Cu această minune a tehnologiei nu ştiu din auzite de văzut, auzit şi mănâncă - gustoase, care este Serghei "accidental", încercaţi să-l acasă pe site-ul. De şansă, pentru că am auzit despre el într-o baie! Şi, după cum au determinarea de a depune toate eforturile nou, apoi remorca remorca maşinii sale, a condus la groapă de siloz următoarea marcat paie remorcă completă şi l-au adus la site-ul dumneavoastră. Teren la 4-5 hectar a fost aproape complet plantate. Acolo a rămas un mic fragment din suprafaţa totală de 0,33 legătură. În termeni de plantare, el este deja în întârziere şi a avut, prin urmare, nici o speranţă de a fi de succes în experiment. Prevăzute de cartofi nekopanoy teren în partea de sus, nu ingropat, la o distanţă de 25-30 cm unul de altul, culcat cu paie. Grosimea stratului de paie a fost 35 - 40 cm, prima urcat "de control" de cartofi, plantate în mod obişnuit. Apoi, dupa un timp "să devină verde" şi paie. M-am uitat la el Serghei, se întreba un pic si am uitat. După ce au turnat doar din furtunul de vara de dragul de decenţă. In toamna, atunci când este momentul să sape, "controlul" cartofi a arătat un rezultat tipic din acest sezon: un mijlocii la Bush şi două sau trei fleacuri. Când furci ridicate compactat paie de timp, nu mi cred ochilor! Pe de-o Bush, două sau trei mari şi trei din cele patru dimensiuni cartofi mijlocii. Şi regulate forma strânsă şi armonioasă la ovale. O parte din cartofi în jumătate îngropate în pământ, şi o parte - se afla în paie grosime. "Dug" în acest fel randamentul ridicat la 120 de kg. Asta se traduce într-o sută de metri pătraţi - 400 kg de cartofi selectate de condiţii naturale nefavorabile din vara anului 2002.

Cei care au încercat această metodă susţin că nu este necesară pentru irigaţii, deoarece paie şi aşa este mereu umed, dar ceea ce despre sornikah şi nu vorbesc - ele nu sunt acolo, aşezat, a colectat - şi toate lucrările! a lungul timpului pe Pământ în acest loc pentru a deveni în vrac, fertile.

Conceptul este simplu. Tot ceea ce vă aveţi nevoie de astăzi, este deja langa tine. Alegeţi, gândească şi să acţioneze, omule!

Jan Koreush


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.