Cultivarea orezului modificat genetic — este inevitabil?

/ Vizionări: 6636

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

orez
Orezul este aliment de bază pentru trei miliarde de oameni pe Pamant, dar schimbările climatice ar putea da o lovitură severă a acestei culturi de valoare. 70% din orez din lume este cultivat în locurile unde există intensificarea greaban. Ca rezultat o astfel de situaţie, faptul că lupta împotriva foametei agricultorii vor fi obligaţi să-plante modificate genetic orez soiuri rezistente la secetă.

De conducere a instituţiilor de cercetare din Asia sunt implicaţi activ în obţinerea de noi soiuri modificate genetic de orez, care sunt cele mai eficiente utilizarea de elemente nutritive a solului şi, de asemenea rezistent la factorii de mediu adverse şi dăunători. Rezolvarea acestor probleme va reduce cantitatea de pesticide şi insecticide.

Conform estimărilor preliminare de către Institutul Internaţional de Cercetare pentru orez în Manila (Filipine) în 2025 la un deficit de apă în diferite grade, va suferi 15-20 milioane de hectare de orez.

În acest an, aria de sub soiuri modificate genetic de orez au crescut cu 9,4% comparativ cu anul trecut şi a atins cifra de 120 de milioane de hectare. În prezent, orez modificat genetic este cultivat în 25 de ţări din întreaga lume.

priroda.su


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.