Cum alegem pâinea corect

/ Vizionări: 3576

Как выбрать правильный натуральный хлебNimic nu e mai scump decît pîinea, conform proverbului. În medie, un adult din Rusia mănâncă aproximativ 120 kg de pâine, ce prezintă cu 40 de kg mai mult decât mănâncă germanii și cu 60 kg mai mult decât italienii. Obţinem din pâine și produsele de panificație de la ¼ la ½ din toate caloriile necesare. Pâinea este foarte utilă și de a renunţa la ea  așa cum fac unii, nu este bine. Aceasta conține aproape toate substanțele nutritive necesare pentru viață.

Însă, acum în magazine găsim destul de dificil pâinea sănătoasă. Cele mai multe produse de panificaţie sunt realizate conform unor tehnologii moderne în brutăriile de la supermarketuri şi de a le numi utile este complicat.

Pâinea adevărată de regulă:

     - se coace în cuptoarele cu lemne

     - se foloseşte apa din fîntînă nu de la robinet

     - făina măcinată la moara de piatră (manual sau industrial la morile austriece

        Sheldem)

     - aluatul fără drojdie

Pâinea adevărată, coaptă corect este grea și nu pufoasă, cu un termen de păstrare pînă la 5 zile, aceasta nu este fărîmicioasă la tăiere, la strîngere nu ar trebui să fie cleioasă şi trebuie să fie apetisantă.

Pâinea urmează să fie :

    - netedă, fără crăpături;

    - culoarea corectă: pentru cea de secară - maro închis, pentru produsele de     

       patiserie-aurie. Coaja roșie sau albicioasă este obținută în cazul încălcării   

       termenului la aluat;

   - fără impurităţi (funinginea neagră este deosebit de periculoasă, arsurile

      care conțin substanțe cancerigene și pot cauza cancerul);

   - forma regulată fără deformări

Pâinea bio este inofensivă, nu îngrașă și nu provoacă arsuri la stomac.

Cel mai bine este să coaceţi pâinea singuri sau să găsiţi vânzători la piață care coc aşa pâine.

Acordaţi atenție la vânzători, de obicei, sunt femei zîmbitoare, elegante, cu un ten proaspăt și sănătos, ele pot să vă povestească lucruri interesante din ce şi unde îşi coc pâinea.

Este important ca cerealele să nu fie cumpărate din exploatațiile agricole mari unde  terenurile vecine sunt arendate și se prelucrează cu minerale sau alte îngrășăminte.

Cunoscînd cum se alege o pâine naturală de înaltă calitate și cum s-o consumaţi, vă veţi putea echilibra cu ușurință dieta dvs și să obțineţi toate substanţele nutritive, fără a renunța la pâine, un produs delicios și energetic valoros!

Vă dorim succes!