Cum am fost duși de nas în privința calciului …

/ Vizionări: 1912
Tag-uri: , ,

Как всех обманули насчёт кальция...

Din copilărie am fost învățați că principala sursă de calciu sunt produsele lactate.

Calciul este cel mai răspîndit microelement din corpul omenesc. Cea mai mare parte din calciu se conține în dinți și oase.

Haideți să privim adevărul în ochi:

Produse vegetale, bogate în calciu:

Macul 1460 mg/ 100 g

Susanul 670 — 975 mg/100 г

Urzica 713 mg/100 g

Pătlagina 412 mg/100 g

Semințe de floarea-soarelui 367 mg/100 g

Măceș 257 mg/100 g

Migdale 252 — 273 mg/100 g

Pătrunjelul 245 mg/100 g

Alunele 226 mg/100 g

Amarant, semințe 214 mg/100 g

Salată 214 mg/100 g

În timp ce în laptele de vacă conținutul calciului este de doar 120 mg/100 g, iar în brînză – 80 mg /100 g.

Normele zilnice de calciu, recomandate de Organizația Mondială a Sănătății:

Copii pînă la 3 ani - 600 mg.

Copiii de la 4 pînă la 10 ani — 800 mg.

Copiii de la 10 pînă la 13 ani— 1000 mg.

Adolescenții de la 13 pînă la 16 ani— 1200 mg.

Tineretul de la 15 ani și mai mult - 1000 mg.

maturii de la 25 pînă la 50 de ani— 800 - 1200 mg.