Cum am obţinut un certificat cu privire la înregistrarea unui copil născut la moşie

/ Vizionări: 3984

Cum am obţinut un certificat cu privire la înregistrarea unui copil născut la moşie

 

Cum am obţinut un certificat cu privire la înregistrarea unui copil născut la moşieDemult am visat să nasc un copil la  domiciliu, dar, spre regret, nu am avut moşie. Am fost  la stadiul de căutare a bucatei noastre de pământ şi, prin urmare, copiii noştri mai mari s-au născut "aşa cum trebuie”, la spital.

Heleşteu pentru moşie
Heleşteu pentru moşie

Apoi, în februarie 2007 am cumpărat o casă la ţară, alături de părtaşii aceloraşi idei. Am făcut reparaţii în camere şi vara ne-am mutat sa locuim pe pământul nostru. De la proprietarii anteriori  am primit o livadă şi un afiniş. Am fost fericită că copiii noştri puteau să culeagă, pur şi simplu, fructe de pădure proaspete direct de pe tufişuri şi merele căzute pe iarbă. Dar visul meu nu mă lăsa.

Intr-o zi, am dat peste o carte lui Svetlana Bondar "Naştere în spaţiul iubirii." In ea autoarea ne dă exemple din propria sa experienţă despre naşterea cu succes a copiilor la domiciliu, chiar şi după o intervenţie chirurgicală asupra uterului. Şi îndoielile mele a început să se evaporă  încet. A rămas doar un singur lucru - a găsi o moaşă spirituală, care cu sfaturile ei m-ar ajuta să mă pregătesc pentru acest eveniment important, şi în viitor –să ajută soţului meu să primească copilul nostru. În cazul nostru, nu am vrut să risc pentru sănătatea şi mai ales viaţa copilului nostru nenăscut. Şi de aceea am dorit să primesc o mână de ajutor din partea unei persoane cu experienţă, de preferinţă - medic.

Şi, cum se spune, în viaţa nu este nimic întâmplător. Alături de noi s-a stabilit o familie, cu cele două fiice născute la domiciliu. Şi în acest sens, părinţii a fost ajutaţi de o moaşă profesionistă care avea peste zece ani de experienţă de primire a nou-născuţilor acasă.

Portul liniştit al lui Alexandru Mihailov. Actorul renumit planifică să întemeieze o moşie
Portul liniştit al lui Alexandru Mihailov. Actorul renumit planifică să întemeieze o moşie

Şi atunci când a sosit această oră mult aşteptată de întâlnire cu copilul nostru, totul a trecut relativ bine, a fost născut un copil sănătos fără nici un fel de complicaţii pentru mine.

La a cincea zi după naştere soţul meu a mers la punctul medical local, a scris  pe numele medicului şef o explicaţie cu privire la naşterea la domiciliu şi a adus acasă un medic pediatru pentru a examina copilul. Medicul a tratat foarte loial cazul nostru, doar a văicărit  mult faptul din cauza căruia ea ar putea fi privată de salariu. Peste un timp, a venit o ambulanţă cu un ginecolog şi o moaşă pentru examinarea mea. Ei au examinat starea mea postnatală şi au scris un certificat, pe care l-au luat cu ei. Ginecologul a transmis cererea medicului-şef de a scrie o respingere triplă la patronajul ginecologului, obstetricianului, asistentului medical, precum şi la examinarea efectuată de un pediatru (prima greşeala noastră: nu trebuie să semnaţi nici un document). Noi am fost gata pentru a comunica cu medicii, dar am avut de învăţat să ducem negocieri de hârtie.

Am fost vizitaţi de poliţie, care a fost interesată de faptul în cauză şi a dorit să verifice dacă copilul era în regulă. Poliţiştii au venit la cererea medicului-şef, în ciuda faptului că toţi lucrătorii medicali, care ne-au vizitat, au văzut copilul sănătos. Destul de ciudat, dar cu oficialii legii a fost mai uşor de vorbit, decât cu medici. Ne-au spus că ei nu găsesc o infracţiune şi ne-au lăsat în pace.

Pe lângă Petersburg vor apărea moşii «legitime»
Pe lângă Petersburg vor apărea moşii «legitime»

Mentalitatea  cadrelor medicale nu le-a permis să înţeleagă că naşterea este un mare mister al celor trei: tata, mama si copilul.

În oraşe lucrătorii medicali sunt obişnuiţi cu astfel de cazuri cum ar fi naşterea la domiciliu. Şi acolo nu apar nici un fel de probleme cu privire la obţinerea certificatului şi înregistrarea copilului. Apropo, medicii au frică să divulgă informaţii privind naşteri reuşite la domiciliu. Şi este uşor de înţeles, pentru că, cu cât mai mulţi oameni vor refuza să apeleze la serviciile lor, cu atât mai puţin va fi profitul lor. Şi acest lucru ne vorbeşte insolvabilitatea sistemului lor de îngrijire a sănătăţii, precum şi a întregului sistem de sănătate publică.

Deci sfaturi  scurte pentru cei care s-au decis să naşte la domiciliu:

Moşii fără iobagi
Moşii fără iobagi

  • Nu semnaţi nici un document.
  • Aveţi documente disponibile, care ar  justifica cererile dvs;
  • Nu vă temeţi să mergeţi de la o instanţă la alta superioară.

Şi în încheiere am făcut una din următoarele concluzii: nu trebuie să luptaţi cu sistemul. În caz de necesitate, rezolvaţi orice probleme prin metodele de sistem - documentare. Dar nu uitaţi să căutaţi ajutor la Forţele Luminii şi mulţumiţi sincer pentru asistenţa lor, chiar şi cea mai mică.

P. S. Am respins toate vaccinurile, de asemenea, în scris. Lucrătorii medicali au fost  foarte supăraţi pentru acest lucru. La urma urmei, ei au nevoie de înregistrări pentru dări de seamă în faţa autorităţilor, iar cei de mai sus – pentru profit.  Reprezentanţii lor au încercat chiar să ne intimideze cu faptul că, după un timp vom regreta decizia noastră. Şi nu au dorit să asculte că vaccinarea  face mai mult rău ( prezenţa metalelor grele: zinc şi mercur pentru a suprima tulpini de virus), decât bine.

 

Autor: Chira Sokolova

Candidat la preşedinţie din Belarus – adept al ideei naţionale Moşie
Candidat la preşedinţie din Belarus – adept al ideei naţionale Moşie

Sursa: kartinamira.info cu link pe svityaz.wordpress.com