Cum apa rece ar putea transforma alimentele în otravă

/ Vizionări: 8902
Tag-uri: , ,

Как холодная вода может превратить еду в отраву

 

 

Alimente, identice celor naturale
Alimente, identice celor naturale

În practica radiologilor sovietici (prof. V.D. Lindenbraten, 1969) a fost un astfel de caz. A fost nevoie de a menţine terciul de bariu în stomac un timp necesar pentru examinarea radiologică. Dar s-a dovedit că, dacă terciul va fi dat fără o preîncălzire (direct din frigider), atunci acesta părăsește stomacul mai repede decât radiologii vor avea timp să ajusteze echipamentul care pe timpurile sovietice (1969) nu era perfect.

 

Radiologii s-au interesat de acest fapt, au efectuat experimente și au aflat că, dacă după alimentaţie se consumă băuturi reci (cum ar fi apa cu gheaţă sau Pepsi - Cola cu gheață), timpul de ședere a alimentelor în stomac se reduce de la 5-4 ore până la 20 de minute (mai detaliat acest fapt este descris în teza de doctorat a lui V.D. Lindenbraten "Materiale la tema: acțiunea căldurii asupra organismului", 1969, Institutul de Medicină Experimentală, Academia de Științe Medicale din URSS, Leningrad). Adică, atunci când bem apă rece, alimentele literalmente sunt împinse afară din stomac. În primul rând, este o cale directă spre obezitate, pentru că aceste alimente nu oferă săturare și foamea revine foarte repede. În al doilea rând, în intestin se începe procesul de putrefacție, deoarece digestia normală, ca atare, nu a avut loc.

Apropo, este modul prin care McDonald şi-a făcut bani grei. Consumând după alimente (sandvişuri, hamburgeri, hot dog-uri), băuturi reci ca gheaţa, omul niciodată nu se va sătura cu fast food și prin urmare, va veni să ia o gustare din nou și din nou.

Totodată, pentru băuturile calde - cafea, ceai – sunt stabilite nişte prețuri destul de ridicate, sau acestea nu sunt incluse în felurile de mâncare complexe, sau lor nu li se face publicitate. În schimb Coca – Cola cu gheaţă este relativ ieftină și prezentată în mod agresiv în publicitate într-o gamă de culori ţipătoare. Acest lucru este valabil nu numai pentru Coca – Cola, toate băuturile reci părăsesc foarte repede stomacul. În stomac se petrece pregătirea proteinelor pentru prelucrarea ulterioară și asimilare. Prin urmare, atenție! Dacă beţi o băutură rece după masă, proteinele nu se vor prelucra pe deplin în stomac şi nu se vor descompune în aminoacizi.

Cocoloşul de alimente va ieși rapid din stomac, iar întreaga componentă proteică va putrezi în intestin (proteina neprelucrată la o temperatură de 36,6 grade începe să putrezească destul de repede). Nu numai că veţi cheltui în van bani pe mâncare, şi în loc de beneficiu veţi fi afectaţi de boli inflamatorii intestinale (colita, enterita ) și disbacterioza.

Deci, trageţi concluzia: nu beţi băuturi reci înainte sau după masă. Tot lichidul ar trebuie să fie la o temperatură nu mai mică decât temperatura camerei. Același lucru este valabil și pentru îngheţată, dacă veţi mânca îngheţata după masă, efectul va fi același – cocoloşul de alimente va părăsi repede stomacul și componenta proteică va rămâne nedigerată.

Este la fel de greșită convingerea populară că apa rece potoleşte setea mai rapid. Fiziologii explică că nu este aşa. Apa rece are nevoie de mai mult timp pentru a fi absorbită de organism: pentru aceasta ea ar trebui să se încălzească în stomac la temperatura corpului (36,6 grade). Apa la temperatura camerei sau chiar mai caldă se absoarbe momentan și aduce o uşurare. Ayurveda, de asemenea, este categoric împotriva apei, mai ales rece, înainte, în timpul și după mese. Deoarece astfel se stinge Agni - focul digestiv.

 

 

 

Sursa: vk.com