Cum apreciem frumusețea

/ Vizionări: 2840

Cum apreciem frumusețea 

 

Dieta rurală — sănătatea și frumusețea de la modul de viaţă natural
Dieta rurală — sănătatea și frumusețea de la modul de viaţă natural

Aşa cum a spus Oscar Wilde, frumuseţea este în ochii privitorului, dar, vorbind despre artă, frumusetea pare a fi ceva universal. Noile cercetări neurologice sugerează o oarecare înţelegere a acestui paradox estetic, relatează www.livescience.com.

 

Rezultatele arată că atunci cînd privesc o operă de artă la toate persoanele se activizează aceleaşi părţi ale creierului. O echipă de experţi de la Universitatea din New York a arătat participanților imaginile a 109 opere de artă a diferitor culturi, epoci şi stiluri, precum şi pe diferite teme. Voluntarii au fost rugaţi să răspundă la întrebarea cît de mult o anumită operă de artă îi impresionează pe ei.

Aparent, emoțiile estetice activau creierul în acelaşi mod la toţi oamenii, dar zonele activate erau legate de intensitatea experienţei estetice individuale ceea ce ajută la explicarea de ce aceste "sentimente" sînt ceva strict individual, dar şi universal.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137