Cum arată cel mai mare parc fotovoltaic din Europa

/ Vizionări: 3650

Строительство мощнейшей солнечной электростанции Европы стартовало во Франции

Cel mai mare parc solar din Europa, o centrală fotovoltaică de 300 MW realizată de dezvoltatorul francez Neoen în Cestas, Franța, a fost conectată recent la rețeaua națională.

Cel mai mare parc solar din Europa a fost instalat într-un moment de stagnare generală pe piața solară europeană, cauzată în principal de schemele de sprijin incerte. Cu toate acestea, dezvoltatorul PV Neoen a reușit să finalizeze parcul fotovoltaic în doar 10 luni.

Potrivit pv-tech.org, parcul solar a fost conectat recent la rețeaua națională, demonstrând că se poate și altfel, într-o Europă a cărei industrie PV este mutilată de legi tembele.

Parcul solar este de aproape trei ori mai puternic decât al doilea cel mai mare parc fotovoltaic din Franța, care are o capacitate de 115 MW.

Ferma solară fotovoltaică în valoare de 360 de milioane de euro produce suficientă electricitate pentru 250.000 de persoane, echivalentul populației din orașul vecin Bordeaux.

Responsabil de construcția parcului a fost un consorțiu format din companiile Eiffage, filiala sa Clemessy, Schneider Electric și Krinner, care a montat panouri solare fotovoltaice în 25 de centrale solare separate, fiecare cu o capacitate de 12 MW.

Potrivit sursei citate, panourile solare fotovoltaice au fost furnizate de trei producători diferiți, și anume Trina Solar, Yingli Solar și Canadian Solar.

Energia electrică ajunge la compania furnizoare de energie EDF, în urma unui contract semnat pe 20 de ani. Parcul solar vinde energie electrică la un preț de 105 euro / MWh.

La sfârșitul lunii septembrie parcul a fost conectat la rețeaua națională a Franței, Réseau de transport d’électricité (RTE), care furnizează energie electrică în întreaga țară.

 

Sursa: solar-magazin.ro