Cum arată maşina viitorului şi când o vom putea vedea pe străzi?

/ Vizionări: 1724

Nissan представил «автомобиль будущего» Nissan IDS Concept

Va fi fabricată de Nissan, va fi complet autonomă şi 100% electrică şi nu va avea emisii de carbon. În plus, va minimiza riscul producerii accidentelor rutiere. Cât trebuie să mai aşteptăm însă pentru a o cumpăra?

Nissan a prezentat săptămâna trecută un nou concept de maşină autonomă, cu emisii 0. Este vorba despre ‘Nissan IDS Concept’, un autoturism 100% electric, nepoluant, care poate reduce riscul producerii accidentelor rutiere, întrucât nu are nevoie de un şofer. Compania japoneză planifică să o introducă pe piaţă până în anul 2020.

Rolls-Royce lansează primul automobil electric
Rolls-Royce lansează primul automobil electric

Prezent la târgul auto Tokyo Motor Show 2015, preşedintele companiei, Carlos Ghosn, a expus beneficiile Nissan IDS Concept:

Tehnologiile pe care Nissan le va produce în viitor vor revoluţiona relaţia dintre maşină şi utilizator, dar şi viitorul mobilităţii. Sistemul inteligent pentru condus îmbunătăţeşte capacitatea şoferului de a vedea, de a gândi şi de a reacţiona. Compensează erorii umane, cauza a peste 90% dintre accidentele rutiere. Prin urmare, şofatul va fi mai sigur, mai curat, mai eficient şi mai distractiv.

Cu o caroserie construită exclusiv din fibră de carbon de 1,380 mm, maşina va avea o rezistenţă aerodinamică redusă, ceea ce va scădea şi consumul de combustibil. Vehiculul va fi dotat cu obaterie cu o capacitate de 60kWh, care va putea fi încărcată printr-un sistem wireless în timp ce va fi parcată.

Cel mai bun automobil electric produs de compania Dodge (25 foto)
Cel mai bun automobil electric produs de compania Dodge (25 foto)

Pe lângă sistemul de condus autonom, utilizatorul va avea la dispoziţie şi un sistem tradiţional, putând prelua oricând controlul, fără a afecta performanţele maşinii. Iată cum ar trebui să arate maşina:

Vorbind despre viitorul maşinilor electrice, Vice-Preşedintele Nissan, Hideyuki Sakamoto, a menţionat că ambiţia companiei este să depăşească performanţele maşinilor alimentate cu combustibili fosili:

Strategia noastră 0 emisii este centrată pe maşini electrice. Încercăm să ne îmbunătăţim toate tehnologiile de propulsie electrică, de la motoare, până la baterii şi invertoare, astfel încât să putem produce în masa maşini electrice care depăşesc performanţele maşinilor tradiţionale, alimentate cu petrol.

În luna august, compania a anunţat că lucrează şi la staţia de alimentare a viitorului, pe care o va prezenta până la finalul anului. În 2015, vânzările de maşini electrice au crescut cu 366%.

 

Sursa: green-report.ro