Cum arată o gaură neagră?

/ Vizionări: 4954

Как выглядит черная дыра?

 

 

Astronomii americani au dat publicităţii o fotografie a modului în care ar putea arăta o gaură neagră, scrie Daily Mail.

 

Găurile negre sînt invizibile, deoarece nici măcar lumina nu poate scăpa de forţa lor de atracţie, însă astronomii sînt de părere că marginile acestora ar putea fi vizibile, datorită radiaţiilor emise de materie cînd este atrasă în interior.

Plecînd de la această premisă, astronomul Ayman bin Kamruddin de la Universitatea din California a prezentat imaginea de mai sus, cu ocazia celei de-a 221-a întîlniri a Societăţii Astronomice Americane. „În imediata apropiere a găurilor negre se produc fenomene fizice foarte interesante. Tehnic vorbind, în imagine nu se vede o gaură neagră, ci împrejurimile ei”, a explicat Kamruddin.

Trebuie precizat că „fotografia” de faţă este o reprezentare pur teoretică, bazată pe observarea unei găuri negre din galaxia noastră. Totuşi, astronomii spun că, în cinci ani, ar putea realiza o imagine reală cu împrejurimile unei găuri negre, folosind un telescop foarte puternic, aflat în prezent în construcţie.

 

Как выглядит черная дыра?

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137