Cum BP luptă cu deversarea de petrol din Golful Mexic (umor, video)

/ Vizionări: 4214

Cum BP  luptă cu deversarea de petrol din Golful Mexic (umor, video)

Cum  BP  luptă cu deversarea de petrol din Golful Mexic Acest video  este un sketch satiric la acţiunile conducerii British Petroleum  (PB) de a elimina efectele poluării cu petrol din Golful Mexic - una dintre cele mai mari catastrophe ecologice din ultima vreme. Limba video - engleză, dar şi fără traducere totul este clar.

Microbii mănâncă restul de petrol revărsat în Golful Mexic
Microbii mănâncă restul de petrol revărsat în Golful Mexic

Reaminţim cititorilor noştri că  la 20 aprilie 2010 în Golful Mexic, la 210 km de la sud-est de New Orleans (Louisiana), a avut loc o explozie pe platforma plutitoare de foraj de petrol. Imediat după explozie platforma pe care, la momentul accidentului lucrau 126 de persoane angajate, s-a scufundat. BP a luat pe deplin responsabilitatea pentru consecinţele accidentului pe platforma petrolieră. Explozia la platforma de foraj British Petroleum a condus la cea mai mare din istoria Statelor Unite deversare de petrol. Potrivit experţilor, în apă au scăzut de la 85 până la 189 mii de tone de produse petroliere, pe care încearcă, fără succes, să colecteze şi să neutralizeze pe toate căile posibile reprezentanţii diferitor organizaţii. 

La 3 iunie 2010 specialiştii de la  BP au reuşit să instaleze capacul  pe capul sondei, dar eliminarea efectelor poluării cu petrol rămâne evazivă. În plus, după 50 de zile de la momentul accidentului pe  platforma de foraj, nu se poate elimina definitiv scurgerile de petrol.

Operaţiunea privind lichidarea consecinţelor catastrofei de petrol a costat pentru BP mai mult de 1,2 miliarde de dolari, dar cu aceasta pierderile companiei, probabil, nu se vor limita.

Preşedintele SUA Barack Obama a criticat aspru compania British Petroleum pentru subestimarea impactul poluării cu petrol a apelor  adânci şi a coastei din Golfului Mexic, cauzate de catastrofa pe platforma Deepwater Horizon.

Dialog cu lume. Lupta taurului negru şi alb (Video în rusă)
Dialog cu lume. Lupta taurului negru şi alb (Video în rusă)

Potrivit spuselor lui, directorul general al BP, Tony Hayward a făcut o greşeală în aprecierea daunelor, cauzate de deversările de petrol  în Golf, evaluând  acestea ca "moderate". "Dacă aşi conduce BP, acesta ar fi fost concediat imediat după o astfel de declaraţie", - a opinat preşedintele.

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137