ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum cetățeanul din Moldova să obțină un râs sau un serpentarium




 

 

Pentru a deveni proprietar al unui animal exotic, este suficient să formaţi un număr de telefon și ... să alocaţi o sumă mare de bani.

În ciuda faptului că țara noastră este departe de jungla și deserturi, fiecare are posibilitatea de a deveni proprietarul locuitorilor din aceste părți ale lumii. Dacă nu vă plac pisicile şi câinii obişnuiţi, peștişori sau hamsteri, puteți procura râsul domesticit, boa sau şinşila – unica problemă este prețul.

 

Şerpi

În Republica Moldova se vând pitonii tigru, boa albinoase, obişnuite sau împărăteşti, anaconde din Paraguay, şarpe Elaphe helena și șarpe Elaphe guttata. Apropo, anunţul privind vânzarea şerpilor s-a găsit doar unul. Proprietarul acestor animale a spus că prețul la şarpe depinde nu numai de specie, dar, de asemenea, şi de scopul cumpărătorului. Șarpele de reproducere va fi mai scump. Este preferabil să hrăniţi reptilele de 2 ori pe săptămână cu animale rozătoare mici. Şerpii se întreţin într-un terariu, dimensiunile acestuia depind șarpe, dar este important ca reptila să fi avut suficient spațiu liber.

Preţ: Cel mai ieftin şarpe costă un pic mai puțin de 100 de euro, dar în general, prețul la aceste animale poate fi de la 250 până la câteva mii de euro.

 

Şinşila

În Chișinău există o crescătorie de aceste animale. Preturile sunt diferite, în funcție de sex și pe culoare. Patria şinşilei este America de Sud. Înainte de a procura acest animal, este important să creaţi pentru el toate condițiile necesare.

Temperatura optimă a încăperii: + 18-20 ° C. Temperatura de 25 ° C este critică, de la 30 la 32 ° C animalul poate obține o insolaţie și pieri. În încăpere nu ar trebui să fie curent, dar - întotdeauna aerul curat. Şinşilele sunt nocturne, aşa că daca dormiţi iepureşte, acest animal nu va fi potrivit. În plus, şinşile sunt foarte timide, un sunet strident puternic poate provoca un stres sau chiar moartea animalului. Înălțimea celulei ar trebuie să fie de cel puțin 70 cm, lăţimea - 50 cm, ca animalul ar putea să aleargă şi să sără. Cușca trebuie să fie plasată departe de radiatoare, de peretele din față a casei și de curent. Gunoiul în cușcă se curăţă în fiecare zi, dereticarea generală se face o dată pe săptămână. Şinşilele se scaldă într-un nisip special asemănător cu praf, care se vinde într-un magazin zoo. Hrana principală a acestor rozătoare sunt furaje granulatoare și fânul, dar șinșile au nevoie de crenguţe pentru a şlefui dinţii, roțile special din sare, vitamine, bunătăţi utile (frunze de păpădie, de urzică, felii de mere uscate, măceş, păducel uscat). Apa din adăpătoare ar trebui să fie întotdeauna curată și proaspătă.

Preţ: 100 - 200 de euro.

 

Pisicile exotice

 

Как жителю Молдовы обзавестись рысью или серпентарием

 

 

Usher, ocelot, savana, serval, jaguarundi și caracal. Mai recent, la Chișinău au început să aducă aceste animale de pradă exotice. În general, experiența americanilor, europenilor şi unor ruși arată că în condiţiile de casă aceste animale de pradă devin blânde și se atașează de stăpânii lor. Apropo, nu se recomandă să procuraţi un animal adult! Prădătorul din copilărie trebuie să se obișnuiască cu dvs. Aceste animale se hrănesc cu carne crudă cu oase - carne de vită și de pasăre (de exemplu, picioruşe de pui sau de prepeliţă, aripi, inimi, gâturi). Este important să le administraţi vitamine speciale cu suplimente de calciu.

Preţ: de la 10.000 de euro și mai sus.

 

Păianjeni 

 

Как жителю Молдовы обзавестись рысью или серпентарием

 

 

Și artropode se vând ca animale de companie. La drept vorbind sunt doar două anunțuri de vânzarea păianjenilor. Păianjenul Grammostola pulchra de culoare neagră, cu un luciu metalic. Este un păianjen foarte mare. În natură locuiește pe câmpiile din Uruguay și în sudul Braziliei. Crescătorii scriu că acest tip de păianjen nu este agresiv. Aceşti păianjeni sunt sensibili la condițiile de întreţinere: în special, la umezeală. Întreținerea necorespunzătoare poate duce la refuzul alimentaţiei și creșterea perioadei între năpârlire. Păianjenii au nevoie de un terariu care costa aproximativ 20 de euro, trebuie să alimentaţi un păianjen adult o dată pe lună cu un mare gândac de Madagascar. Puii păianjenului se hrănesc mai des – cu cât mai mult, cu atât mai bine. Al doilea păianjen, care se vinde la Chișinău - Poecilotheria regalis. Condițiile de întreţinere sunt aproximativ aceleaşi ca şi în primul caz.

Preţ: 100 euro.

 

Melci

 

Как жителю Молдовы обзавестись рысью или серпентарием

 

 

Nu trebuie să le mâncaţi sau să le puneţi într-un acvariu. Sunt doar animale de companie. Apropo, puii melcului african gigantic Ahatina Fulica puteți obține gratuit. În anunț, pe care l-am găsit, melcii se predau gratis. Iată cum autorul anunţului descrie beneficiile melcului faţă de alte animale de companie: melcul nu are nevoie de plimbări zilnice, nu face gălăgie, nu miroasă, nu pătează mobilier și haine cu lână, mănâncă aproape orice, nu are nevoie de îngrijire specială, nu ocupă mult spațiu, nu muşcă şi nu zgârie. Melcul poate fi luat cu dvs. în vacanţă sau lăsat pe un timp singur, el este hipoalergic, aproape că nu se îmbolnăveşte şi trăieşte mult timp. Cerințe pentru întreţinutul melcilor nu sunt complicate, dar sunt multe. Dacă dori să obțineți un astfel de animal de companie, va trebui să cheltuiţi bani doar pentru un terariu și, desigur, hrana preferatului dvs.

Preţ: gratuit.

 

Sursa: news.point.md

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 28 mai 2013 13:57
Vizualizări: 9917

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
96
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
78
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
133
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
102