Cum consumăm salată verde

зеленый салат

 

S-a stabilit cert ca salata verde stimuleaza procesele metabolice si constituie un aliment de improspatare, de revigorare si de curatire a organismului.

Beneficiile pentru sanatate ale ciupercii Pleurotus ostreatus
Beneficiile pentru sanatate ale ciupercii Pleurotus ostreatus

Cantitatea de salata verde consumata zilnic trebuie sa fie de minimum 150 grame, pe stomacul gol, inainte de fiecare masa. Salata trebuie asezonata numai cu ingrediente naturale: ulei de masline presat la rece, otet natural de mere sau suc de lamaie proaspat stors, sare putina. Ideal este sa consumam salata la maximum un sfert de ora de la preparare, pentru ca altfel principiile sale active se deterioreaza. Nu trebuie sa se consume in paralel alimente care sa ne impovareze organismul cu toxine, cum ar fi carnea, prajelile, produsele de patiserie ori cu aditivi sintetici. Ele pot fi inlocuite cu orez integral, paste fainoase, fulgi de ovaz, de grau sau de porumb.

Salata, daca este consumata cate 500 g pe zi, portionate inaintea meselor si dupa desert, duce la scaderea simtitoare a obezitatii. Scaderea in greutate este palpabila, verificata cu cantarul, dupa numai o saptamana de regim.

Exista, totusi, si o contraindicatie: abuzul, ca totdeauna, strica. Toti specialistii au constatat ca depasirea dozelor indicate mai sus sau consumarea indelungata a salatei, fara perioade de pauza(cel putin 2 saptamani la 3 luni de cura) poate provoca ameteli si dureri ale globilor oculari. In asemenea cazuri, regimul cu salata trebuie interupt si reluat dupa cel putin doua luni.

5 modalitati simple sa bei mai multa apa
5 modalitati simple sa bei mai multa apa

Frunza de salata combate multe stari anormale. S-a stabilit cert ca salata verde stimuleaza procesele metabolice si constituie un aliment de improspatare, de revigorare si de curatire a organismului.

Salata stimuleaza pofta de mancare si ajuta la obtinerea unor valori normale ale indicelui de hemoglobina, datorita continutului in vitamine si saruri minerale. Combate mai multe stari anormale, printre care si stresul. Substantele continute de salata stimuleaza si dreneaza ficatul, intensifica tranzitul intestinal, inlatura lenea organelor interne, curata vasele de sange si regleaza activitatea glandelor endocrine. Sarurile de iod previn si combat reumatismul, producand si un efect antisclerotic, daca este consumata sistemtic. Sarurile de magneziu, constituie un stimulent al celulelor, intarzie imbatrinirea si combat cancerul glandei tiroide, cu rol deosebit de important pentru persoanele varstnice. Sarurile de fosfor au un rol plastic si dinamic. Ele se combina cu vitamina D si mentin la valori normale calciul din organism. Sarurile de zinc, prezente in frunzele de salata, au efect benefic in formarea globulelor rosii, asupra glandelor genitale, a hipofizei si a pancreasului. Clorofila, aflata in frunza de salata, are rol antianemic, iar aminoacizii si mucilagiile aflate in cantitate mare au un rol important in normalizarea digestiei, fiind un real ajutor contra constipatiei. In afara acestui efect, substantele cu rol de hormoni au un rol deosebit de important in mentinerea integritatii pielii si a vindecarii multor afectiuni ale acesteia.

 

 

Sursa: agriculturae.ro