Cum de a alege haine curate?

/ Vizionări: 5406

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Cum de a citi etichetele?

îmbrăcăminte Pe eticheta de haine conţine întotdeauna informaţii despre el, dar cumparatorul de multe ori nu ştiu ce este în spatele ei. Îmbrăcăminte poate provoca şi de a spori alergică şi boli de piele. Mai jos este un tabel recapitulativ care oferă informaţii difuzate de către sucursala germană a Greenpeace în vederea creşterii gradului de conştientizare a consumatorilor de produse textile.


BUMBAC

Bumbacul este cultivat în 76 de ţări din întreaga lume în fiecare an, pe care le produce aproximativ 25 de milioane de tone. Majoritatea producţiei de bumbac - SUA şi China. În conformitate cu această cultură are aproximativ 320 000 de metri pătraţi. km de teren, care este cultivată cu un gigant de apă şi a consumului de energie. Datorită irigare intensivă, suferă de sol. Volumul de pesticide utilizate şi erbicide este în creştere în fiecare an, din moment ce un număr tot mai mare de insecte rezistente. Pentru a facilita maşini de curăţare utilizate instrumente pentru defoliere. Multe dintre substanţele folosite în bumbac industriale considerate extrem de periculoase Organizaţia Mondială a Sănătăţii (lindan, DDT). Potrivit Greenpeace, lume în fiecare an de la intoxicaţii de pesticide din plantaţiile de bumbac de la 28 000 de oameni mor.

Externe desemnarea

Traducere în rusă

Cuprins / ceea ce este în spatele acestei

100% Baumwolle

100% bumbac

100% Reine Baumwolle

100% bumbac pur

100% bumbac

Mercerisiert

Mercerizat

tratamente chimice posibile: de hidroxid de sodiu prelucrate de bumbac în containere speciale, acesta devine mai fină, strălucitoare şi dobândeşte mare putere.

Buegelfrei,

pflegeleicht

Uşor de îngrijire

Aceasta nu necesită călcare

Pentru a reduce bumbac biguit prelucrate răşini artificiale care conţin formaldehidă (una dintre cele mai alergice substanţe).

Gebleicht,

piatra-wasched

Albite

Utilizat cu înălbitor clor. Clorul este nociv pentru om şi mediu (sursa de dioxine) a apelor reziduale. Poluarea, consumul excesiv de apa.

Sanigrad

Actifresh

Sanitized

Anti-bacterian

Adoptat de prelucrare compoziţii antibiologicheskimi.

100% KBA Baumwolle

(De 100% Kontr.Biol.Anbau Baumwolle)

100% bumbac organic

100% bumbac bio-

bumbac organic

Bumbacul este cultivat într-o agricultură biologică controlată fără utilizarea de chimie - în conformitate cu criteriile de mediu stricte. Cota de bumbac de la kontr.biol.hozyaystva este mai mică de 0,1% din totalul mondial. cultivării de bumbac în rotaţia culturilor (de exemplu, cultivarea anumitor culturi intermediare), precum şi utilizarea îngrăşămintelor naturale (compost şi gunoi de grajd) păstrează teren şi oferă suficient de nutrienti plante. Pentru a speria prin folosirea de substanţe dăunătoare în condiţii de siguranţă (momeală aromatice). Bumbacul este luat de mână, dar nuLână a fost prima prelucrare (şi nu a fost o dată junk).. În plus, semn asigură clienţii că elementul nu este încurcat şi pierde culoarea atunci când este expusă la lumină şi apă În yraschivanie şi prelucrarea ulterioară a materiilor prime acestui semn nu este reglementată. Poate lână cultivate prin metoda industriale (supraaglomerarea de animale în spaţii mici, de manipulare toxicitatea lor împotriva paraziţilor, utilizarea de hormoni, antibiotice, etc.) În cazul în care prelucrarea ulterioară a lână poate fi folosit toate autorizate să folosească substanţe chimice, de exemplu, poate fi tratată cu răşini artificiale, care oferă o oportunitate să spele lucrurile in masina la 40 ° C.

Lambswool

Lână Lamb

Moale si delicata lana sostrizhena prima dată.

Merinowolle

Merinos

Lână este obţinut din lapte de oaie merinos fină lână. Foarte delicată, moale şi foarte fire răsucite.

Alpakka

Alpakka

Notă: Dacă acest lucru este scris cu doi "k" în versiunea străine, nu există nici o legătură cu lână alpaca lamă acest produs să fie, a fost făcută din reziduuri lână.

tratamente chimice posibile:

Waschmaschienenfest Superwash

filzfrei

Rezistent la masina de spalat rufe

H e încâlcit

Non-termale, tratamentul antistatice se efectuează cu ajutorul unor răşini artificiale (conţin formaldehidă). Fabric devine mai confortabil de purtat, acesta poate fi spălat în maşina de spălat, dar nu este "pur" de păr, deoarece lână este doar în interiorul, dar în afara, toate acoperite cu răşină. Protivomolevaya tratament este eulanom şi Mitin (piretroide au un efect negativ asupra sistemului nervos).

100% kbT Schurwolle

100% organice lână

Demeter

100% bio-lână (lână organice)

În lumea prelucrate anual aproximativ 1,5 milioane de euro. T lână Onn. lână organice (kBT Wolle lână organice), în acelaşi timp produce cca. 120 tone. Adică este de aproximativ 0.0008% din producţia mondială Lână etichetate. kBT lână Wolle organice, obţinut din lapte de oaie a agriculturii biologice controlate. Oile sunt cuprinse în condiţiile naturale şi umane. Ele pasc liber, adică pe valoarea astfel de terenuri care pot i hrănească. Atunci când se lucrează terenul nu este folosit pesticide şi îngrăşăminte chimice. Nu vă puteţi cumpăra de la nu mai mult de 10% din furaje. Atunci când conţinutul de ovine nu folosesc antibiotice, hormoni de crestere, aditivi artificiali în produsele alimentare, nu sunt efectuate chimie de prelucrare pe scară largă de paraziţi, ca cu dreptul de conţinut (lipsa de păşunat aglomerarea, gratuit) animalele nu sufera de ele. De asemenea, studiile pe animale nu sunt efectuate de orice acte de violenţă - cozi de andocare, etc. Cu organizaţie independentă de testare ertifitsirovano. Controlate a lungul întregului lanţ - din tara unde pasc oile, la produsul final C. Ertifikat, care confirmă respectareaPe site-ul www.naturalgoods.ru editor.


Sursa: http://www.greenpeace.org/russia/ru/643172/1743254