Cum de a utiliza buruienii pentru protecţia culturilor de fructe

/ Vizionări: 4460

Cum de a utiliza buruienii pentru protecţia culturilor de fructe

 

Grădina fructiferă deseori devine victimă a dăunătorilor, care apar aproape 24 ore - de la fluturi şi omizi lor în vară, la rozătoare în timpul iernii. Desigur, produsele chimice scumpe aproape întotdeauna ucid sau resping insecte şi animale, dar unii dintre aceştia, nimerind în fructe de pădure şi fructe, la fel în mod inexorabil otrăvesc organismul uman. Iar foarte aproape cresc insecticide naturale, care sunt atât de adesea numite buruieni, neglijând pe nedrept reţete moştenite de la generaţiile mai în vârstă. De exemplu, bozul protejează perfect arbuştii (de coacăză, agrişe) de Cydia pomonella, Gymnopilus, Geometridae şi Eriophyes (Cecidophyopsis) ribis, fiind plantat printre tufişuri. Iar ramurile de soc negru - o protecţie excelentă de la rozătoare în timpul iernii, dacă acestea se leagă de trunchiuri de copaci.

 

Cum de a utiliza buruienii pentru protecţia culturilor de fructe

Prietenii noştri buruienii
Prietenii noştri buruienii

Brusture este util în lupta contra dăunătorilor de varză (molie, şi omizii lor), gatind infuzie pentru stropirea din amestec de frunze zdrobite şi apă, timp de trei zile. În mod similar, acţionează şi iarba-fiarelor, dar soluţia este pregătită prin fierbere de două ore, urmată de diluare. Păpădie obişnuită va face faţă acarienilor, afide şi fraier în copaci, dacă le pulverizaţi cu infuzie de frunze şi rădăcini. Cel mai bun timp pentru tratament - perioada de mugure sau imediat după înflorire. Împotriva dăunătorilor de mere este, de asemenea, efectivă Tanacetum vulgare, care este pregătită timp de 2 zile, urmat de o fierbere de jumătate de oră. Se presară cu infuzie rece se efectuează în seară după înflorire şi se repetă în fiecare săptămână. Tanacetum vulgare este cunoscut şi împotriva ţînţarilor şi muştilor, deoarece elimină în aer fitoncida dăunătoare pentru aceştia.

Cu cît mai mult plantele sunt zdrobite, cu atît mai eficient este efectul lor. În procesul de tăiere şi de pulverizare sunt necesare ochelarii şi un aparat de respirat, şi după - o spălare temeinică a feţei şi mîinilor. Atunci când se ocupă de soluţia de lucru nu se poate fuma şi mînca. De asemenea, merită de a limita accesul copiilor şi a femeilor gravide în zona tratată. Prelucrarea cu insecticide naturale se opreşte cu două săptămâni înainte de maturarea recoltei. Conformitatea cu aceste reguli şi sfaturi va proteja grădină şi puritatea ecologică a culturilor.

 

Sursa: poselenia74.ru