Cum de supravieţuit variațiilor vremii?

/ Vizionări: 1502
Tag-uri: , ,

Как пережить изменения погоды?

Se zice că nu există vreme rea. Dar cum ne afectează ea?

1. Presiunea atmosferică

Sfîrşitul lumii vine din Norvegia? O anomalie meteo INCREDIBILĂ a şocat toată lumea
Sfîrşitul lumii vine din Norvegia? O anomalie meteo INCREDIBILĂ a şocat toată lumea

Odată cu scăderea presiunii atmosferice se reduce conținutul de oxigen în atmosferă. Omul poate resimți reducerea tensiunii arteriale şi a vitezei de circulație a sîngelui. De aici, dificultăţi de respiraţie, senzaţie de apăsare în cap, disfuncții ale sistemului cardiovascular. Presiunea atmosferică scăzută este deosebit de greu suportată de hipotensivi. La pacienţii hipertensivi, pe o astfel de vreme starea s-ar putea îmbunătăţi. Hipertensivii mai rău suportă presiunea atmosferică ridicată.

2. Temperatura şi umiditatea

Temperatura înaltă a aerului combinată cu umiditatea ridicată (90-100%) şi presiunea atmosferică joasă sînt greu suportate de persoanele hipotensive, cu tulburări venoase, inclusiv a venelor cerebrale, care suferă de gută, artrita reumatoida, bronșită cronică. Pe astfel de vreme, scade saturaţia aerului cu oxigen, deaceea ea este greu suportatp de persoanele în vîrstă.

Temperaturile ridicate se suportă mult mai uşor în condiţii de presiune atmosferică normală şi ușor crescută cu umiditatea aerului scăzută.

3. Aer excesiv de uscat

Acesta poate fi cauza infecțiilor respiratorii virale acute. Nu uitați de fructele de vară bogate în vitamine. Consumați multe lichide.

4. Radiaţia solară

Lumina soarelui asigură un metabolism activ, sistemul imunitar şi reglează creşterea ţesuturilor şi oaselor, deoarece activează vitamina D, care este esenţială pentru absorbţia calciului. Cu toate acestea, expunerea excesivă la soare poate provoca accident vascular cerebral, arsuri ale pielii, dermatită alergica. Şi, de asemenea, poate duce la îmbătrînirea prematură.

 

Sursa: moldovenii.md