Cum este miere

/ Vizionări: 13770

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

faguri de miere În ultimii ani, îşi recapătă miere fostul popularitatii sale, în plus, preţul acestuia a crescut, iar la acest indicator, am ceva timp în urmă, a depasit Statele Unite şi Europa. Acest lucru încurajează persoanele imaginativ se referă la producţia de miere, şi, uneori, înlocuitori de sub masca de miere. Apariţia de miere de calitate scăzută la rândul său, duce la tot felul de poveşti de groază şi mituri. Cu unii dintre ei şi-ar dori acum să înţeleagă.

Deci, ce este miere? Sănătoase, gustoase, sanatoase, curativ - este de înţeles. Ganditi-va la diferitele tipuri de miere cu privire la originea "rau" la "bun".

SYNTHETIC MIERE

Cea mai rea opţiune. Chimiei moderne a învăţat cum să sintetizeze o substanţă, care, atunci când adăugaţi în sirop de zahăr puteţi obţine un gust care aminteşte de gustul de miere. Evident, aceasta este pur şi simplu exploatarea popularitate tradiţionale de miere de obicei şi un surogat pentru vânzare prin aspectul său.

În mod evident, acest lucru nu este miere. Cu toate acestea, acest lucru vinde surogat, mascare de miere reale. În versiunea clasică are o etichetă cu cuvintele "miere" şi foarte mici, aproape ilizibile post-scriptum - "compoziţie - zahăr, arome, arome, agenţi de îngroşare ..., coloranti ...". Dar cel mai rău, de toate, puteţi găsi un înlocuitor comercializate sub un fel de miere naturală, dar la un preţ foarte scăzut, aproximativ 1,5-2 ori mai mică decât normale de piaţă. Gustul este determinat destul de uşor, dacă aţi încercat acest tip de miere - un substitut artificial pentru o relativ "gust". Nu a veni vizavi momeala este relativ simplă - în primul rând, trebuie doar să ştiu gustul de specii diferite de acest tip de miere, pe de altă parte, să ia miere doar în domeniile auditate.

MED BODYAZHNY

Zahăr costurile de gros 15-17 ruble per kilogram de miere în costul de vânzare cu amănuntul de 150-250 de ruble pe kilogram. Ideea de "afaceri" este evident: mierea se diluează cu sirop de zahăr fiert si apoi vândute la preţul de miere marfă. Reţineţi că un kilogram de sirop ar trebui să fie mai puţin de un kilogram de zahăr, pentru că există încă mai este apă, care oferă, de asemenea, greutatea sa. Dacă subţiată fără fanatism, se dovedeşte neobservat şi dă de aproximativ 10 ori profitul per kilogram de zahăr adăugat. The conştiincios majoritatea acestor producători aduna plante medicinale şi adăugaţi-le la sirop, adică sirop de produse "terapeutice" (apropo, şi fără ghilimele ar putea scrie, acest lucru este adevărat).

Evident, o astfel de abordare în vânzarea produselor este în scădere acest tip de miere. Dar ar trebui să fie remarcat, şi o altă idee - vindecare şi miere benefice de la ea nu se poate opri. Într-un sens, o continuare a tendinţelor actuale, în cazul în care magazinele sunt vândute "din plastic" de fructe (foarte frumos, dar cultivate pe "intensivă tehnologie", în cazul în care proporţia de nutrienţi în ele este redus), legume hidroponice (acelaşi - marimea, forma si este de culoare, gust şi nici bun), etc Adică În cazul în care cumpărătorul să cumpere ideea sperie diluat miere, şi este pentru acest lucru nu a folosi miere, trebuie să fie coerente şi opri cumpere fructe şi legume cultivate folosind cele mai recente progrese din genetica si chimie. Din fericire, acum în domeniul public puteţi găsi statistici, cât a scăzut valoarea urmelor de elemente utile şi vitamine în mere cultivate cu gunoi de grajd, rosii, castraveti, zmeură.

Acest lucru este oarecum aminteşte de o anecdotă vechi, atunci când oamenii de stiinta au de lucru, astfel incit, ... pentru a face bomboane, precum şi forma şi culoarea au primit deja. Modern biochimie a avansat mult mai departe. A reuşit să depăşească miros, acum lucrează pentru a îmbunătăţi gustul. Astăzi, unele ferme agricole, camioane veni cu pungi de otrava (descărcare este permisă numai în masca!) Şi se lasă încărcat cu căpşuni. Este chiar miroase a căpşuni, deşi acest lucru trebuie să fie prelucrate pentru arome, şientichnymi naturale. Unele lucruri acest sens, ca un triumf al ştiinţei. Gust de plastic, este adevărat, dar aduce, dar, de asemenea, în mod activ de lucru în acest sens.

Ca urmare a tabelului vacanta de iarna pot fi văzute şi căpşuni şi cremă de tort, şi multe alte "nou" produselor depozitate luni de zile fără refrigerare, dar aproape niciodată - miere (mai mult pe acest consultaţi "Despre gustoase şi sănătoase Food").

BOX N1. Despre gustoase şi sănătoase alimentară

Trăim în vremuri foarte interesante. Se poate observa cum un timp foarte scurt, literalmente de 15 ani s-au schimbat foarte mult ideile oamenilor despre alimente sanatoase, sau poate doar cultivate indiferenţi la ceea ce mâncăm. Nu se poate spune că mai devreme în acest domeniu a fost tot perfect, dar în ultimul secol nimeni în Rusia pentru a forma o imagine pozitivă a produselor alimentare artificială cu reclame interminabile, şi chiar mai mult decât vreodată atât de mândru de chimie la alimente aroma. "Aruncă zarurile Doar în supă, în timp ce ambalajul este scris cu sinceritate, ceea ce arome şi potenţiatorilor de aromă conţine cub. Dar cine sunt îngrijoraţi de modul în care vom plăti rudele şi prietenii noştri pentru o astfel de dieta?

Deci, nu numai tort festive cu o perioadă de depozitare lunar, dar de multe stocate pe mai multe produse naturale, garantate pentru a conţine aşa-numitele "Lumina cancerigeni" (un cancer ", tradusă în limba rusă - cancer). Şi acesta a fost, probabil, nu mai multe persoane din Rusia, a căror prietenii sau rudele nu au fost tratate pentru cancer (este infricosator), de multe ori fără succes. Şi totuşi, utilizarea pe scară largă a amelioratori gust şi arome fost mult timp privit în ceea ce priveşte consecinţele de mâine.

Producătorii de publicitate, de asemenea, mai preocupat de "a crea o asociaţie sănătoase", ele indică în mod clar ceea ce compuşi chimici care le folosesc. Este mai ieftin. Ei înţeleg că litigiul împotriva lor, în caz de deces din cauza cancerului aceeaşi sunt posibile, şi îi ajută să se precizeze în mod explicit E-*** decât să plătească nişte bani cu avocaţii lor şi a familiilor de îndoliate.

Vă recomandăm să găsească o "mare" (care le iau câteva pagini) liste, care este listat un rezumat al E-110 - un colorant galben, şi o descriere detaliată: "110 E-galben" apus de soare "FCF, galben-portocaliu S. Foarte periculoase aditiv, provocând creşterea celulelor canceroase. Acesta este utilizat adesea în bomboane, sirop de fructe, o ciocolată, în peşte bastoane, în terminat sosuri, brânzeturi moi şi budinci.

Adică în textul trebuie să fie clar indicate "foarte periculos" şi "utilizate frecvent" sau, de exemplu:

E-217 Paragidroksibenzoynoy acid propil ester sare de sodiu, sodiu propil p-hidroxibenzoatului. Cancerigenă. Influente asupra tonusului vascular, scade tensiunea arterială. Poate duce la formarea de tumori maligne. Utilizat în carne şi industriile patiserie.

Liste detaliate sunt foarte usor de gasit prin intermediul internetului, de exemplu, (http://mazko.net/docs/e.htm). Un alt lucru, ce concluzii ar trebui să fie făcut. După examinarea produselor aduse din magazin, va începe să realizeze că mulţi dintre ei pur şi simplu nu poate mânca! Piaţă produse moderne confiscate de mari lanţuri de retail, care sunt produsele de perioada de stocare mici încearcă să nu se implice din motive de profit în creştere.

Care este soluţia, chiar oprire mănânci? Din păcate, oameni care sunt gata să merg pentru alimente, de exemplu, energia soarelui, un pic, si au astfel o nevoie de a lucra pe capul lui.

Reţineţi că, în Rusia, normele nu sunt la fel de stricte, şi, adesea, numele substanţei, de exemplu, "benzoat de sodiu, şi nu indică numărul its (E-211), care este uşor să stabilească faptul că nu sporeşte numai gustul, dar este ca un alergen şi carcinogen la o sticlă.

Bucuraţi-vă de masă. Bon Appetit!


Deci, dacă vă este teamă că nu puteţi găsi o miere de bună (aşa cum se poate face va fi discutat mai jos), crede-ma, chiarmiere diluat este adesea mult mai utile decât mai multe produse din publicitate frumos. Alegerea, desigur, pentru tine, dar responsabilitatea pentru sănătatea lor, precum şi sănătatea celor din jur, de asemenea, se bazează pe tine. Deci, aminteste-ti ca acest lucru atunci când copiii sunt invitat din nou pentru a cumpara ceva dulce.

SUGAR MIERE (alimentare SAHARA albine)

faguri de miere O altă metodă, uneori chiar şi sfinţită de către autoritatea de oameni învăţat - hrana albinelor de zahăr. Există multe metode diferite de hrănire, variind de la prăjituri relativ inofensiv adăugarea de combustibil mici de zahăr preparate cu ierburi în timpul iernii (fertilizare de primăvară) şi se încheie cu un santuri sapat de tractor, în stupină (stupii înainte) şi umplerea lor cu melasă (cofetari deşeurilor, care conţine o mulţime de zahăr, dar multe ori mai ieftin decât ea). Melasă din cauza mirosului nu poate fi utilizat pentru diluarea directe de miere, dar empiric sa constatat că, atunci când turnarea in fata de stupi, albinele o colectează destul de bine, creşterea semnificativă a producţiei de miere. Numărul de miere în stare pură, produsul cu miere, în mod evident, este, de asemenea în scădere, dar valoarea stupinei crească.

Apicultorii sunt plătiţi pentru utilizarea acestei metode de slăbire coloniilor de albine (dacă începeţi vanilie abundent hrănite şi zaharină - te prea slăbit) şi diferitelor boli albină (şi de rău). De exemplu, albinele într-un stup începe diaree, care într-o familie sanatoasa nu se intampla - albine sănătoase decât oricând, chiar şi în timpul iernii, nu diminuează casele lor.

Cu toate acestea, există apicultori care susţin că este "de albine mumie", chiar bun pentru sănătate.

Mi-aduc aminte Leonid Filatov cu a sa "Povestea a Fedot Sagetator:

Mănâncă iepure excremente!
El - suculent! El Pierce!
Şi unde vor vindecare miere
Hosh gust şi miere.

Are un gust deşi abrupte,
Şi cu el, uneori moarte,
Dar ceea ce supravieţuieşte -
Cei care locuiesc la bătrâneţe! ..


Există metode populare de a verifica cantitatea de zahăr din miere, de exemplu, utilizarea de creion sau de neşters evaluare a bomboane miere cum. De fapt, este miturile care s-au dovedit în mod repetat de persoane sofisticate. Adică garantat chiar o miere de bună pur pot fi destul de în siguranţă zaharisit. Miturile sunt activ de raspandire însuşi vânzătorii miere (nu chiar vânzătorii apicultori - este o castă separată), paralel cu dezvoltarea de metode de miere de prelucrare, care trec aceste teste.

Şi ce putem face? Acest lucru va fi mai mică.

CHIMICE MED

Atunci când se îmbolnăvesc albine, apicultori mulţi au început să le trateze. Şi acolo sunt tratamente pentru "bunicul" atunci când un letok, chiar şi fără a deschide stup, acesta este pompat în 2-3 "pitching" fumul terapeutice din plante naturale, au ca metode de "modern" şi "progresiste", bazat pe medicamente chimice, care a pulverizat direct la albine şi fagure de miere. Şi cei mai mulţi dintre aceste "minunat" medicinei moderne, după cum probabil aţi ghicit deja, este dăunătoare pentru oameni. Nu este nimic neobişnuit în agricultură modernă, de cele mai multe instrumente împotriva dăunătorilor, de exemplu, pesticidele sunt aceleaşi, de asemenea, dăunătoare pentru oameni, dar ele continuă să utilizeze.

O concentrare de droguri în miere este atât de mică încât orice iaurt (mai ales cu perioada de depozitare lunar) conţinutul diverselor *** E-l lasa in urma.

În acest caz, suntem de cumpărare masiv iaurt, mananca, nu chiar de gândire de compoziţia chimică. Producătorii de iaurt - produsul cel mai sănătos - destul subliniază în mod întemeiat că produsele lor îndeplinesc cerinţele de sănătate mai târziu. Pariu! Pentru concentraţiei maxime admisibile de substanţe diferite cu privire la standardele de naştere treptat (standarde sovietice au fost printre cele mai ridicate pentru aditivi chimici), astfel încât la standarde mai recente conforme cu produsul, cu atît mai rău pentru clienţii săi.

În general, doar act de faptul că, cu Lek lovit de albineCTV in vanzarea de miere pentru a face faţă uşor, dar nu este aşa de rău. În special în Rusia este încă posibil pentru a găsi miere, în care chiar şi acest plus minim de substanţe nocive care nu va fi. Şi se pare nu atât de dificil.

PINI MIERE

Interesant invenţie moderne de marketing - "miere de pin. Uneori miere "fals" este "Hrişcă" este "floare", dar "cedru"? Pentru cei care a vândut această miere, un om a venit şi a întrebat despre voce mai naiv: "Ascultaţi ce vă miere cool", şi! Când şi cum florile de cedru? ". El a răspuns politicos lui întrebare: "Aţi ţinut vreodată albine?" (Aparent, pentru cazuri diferite oferit răspunsuri diferite). Un om cinstit, el a recunoscut: "Da, păstrate. Apoi a spus: "Şi ştiţi că numele de miere este determinată de conţinutul de polen in miere?". În general, ideea este clar - o stupina situate în locul potrivit, un procent foarte mic de polen nu este prezent, dar în alte medah şi procentul nu este? De acord - deja oamenii devin un produs unic, care ar trebui să cost, respectiv. Cu toate acestea, este absolut inofensiv forma de miere, iar daca ideea (si miere) ca - acesta este mare! În cele din urmă, de a se distra oaspetii la o vacanţă exclusivă nu trata - de exemplu o idee rea. Deşi ar trebui să fie conştienţi de faptul că încă miere de pin - este doar de marketing, care este, taxa Tipărit etichetă.

Imature MED

Când albinele colecta miere, apoi procesul este după cum urmează: fagure de miere pregătit treptat umplute cu miere, şi în procesul de umplere miere "evaporat". Faptul este că, în nectar colectate de albine contine destula apa - uneori până la 2 / 3, şi este destul de secreţii. stup de albine este în mod constant incalzita (35 grade - temperatura este menţinută la locul unde puiet) şi aerisi. Ca rezultat al mierii este evaporat şi eliminat excesul de apă, devine mai dens - este nevoie de 2-3 ori mai puţin spaţiu - ceea ce este important din punct de vedere al stocurilor de albine pentru iarna. Apoi, albinele sigiliu de celule, şi miere în el ajunge la maturitate. Înainte de a te balansa, apicultor miere trebuie să scoateţi capacele de la celule, după care se pune în cadrul extractor de miere (maşini centrifuge de stoarcere de miere din cadre).

Ce face apicultori multe industriale în perioada de dare de mită active de miere: stupii sunt introduse aşa-numitele "shopping" - cadru scăzute pentru miere de albine sunt activ de umplere, dar nu vor avea timp să le focă, aşa cum cadru magazin luat de la ei pompate miere, li se cere înapoi la stup. În ceea ce priveşte apicultura industriale, acest multiple avantaje. În primul rând, nu există nici un manual de sute de imprimare funcţionare, adică totul este mai rapid (şi că sute de stupi în mod semnificativ).
În al doilea rând, în apă miere mai mult, şi miere este comercializat ca este bine cunoscut pentru greutate, şi anume în kilograme, aşa cum vă place, creşteri miere considerabil.
În al treilea rând, nu este nevoie de a "usca" cadru, în al patrulea rând, miere de lichid este mai uşor de rock pur şi simplu, etc

Pe scurt - nimic altceva decât plusuri. Deşi există câteva dezavantaje.

În primul rând, în cazul în care exagera apicultorul ei timpurie şi pompa afară doar de miere lichidă, este încă în tranzit în 50 de borcane de miere litri va fermentul şi spumă (ce acest tip de miere nu se întâmplă). O cumparatori en-gros din prezentul foarte bine, nu ca.
În al doilea rând, se crede că mierea trebuie să fie în cutii de ceara sigilate cel puţin câteva săptămâni, după care a "devine" - le-a succes ajunge la un capăt proceselor de la nivelul de enzime (fermentare), au format aşa-numita "structură de miere, el ud un miros plăcut de ceară (nu mirosul de cutii de aluminiu), capătă un gust unic si aroma de miere.

Cu toate acestea, plus-minus 99,9% invizibile pentru utilizatorii finali. Când cumperi miere într-un magazin este o mare şansă de a cumpara miere necoapte.

Apropo, toate pentru a satisface mai uşor aşa-numitele "Fagure". Acest lucru este atunci când mierea este vândută în faguri sigilate. Acest tip de miere dificil de a colecta şi transporturiirovat (celule tind să apară cu minim de agitare), dar ar putea exista o garantare integrală ca mierea mature şi bodyazhny, pentru că ori o astfel de miere şi apreciate de multe ori mai scumpe decât la robinet obişnuite. Deşi asigurări din faptul că albinele nu sunt hrănite de zahăr şi medicamente care nu dau.

DUMNEAVOASTRĂ MIERE

faguri de miere Şi, în sfârşit, am ajuns la cele mai bune soiuri de miere. Acest tip de miere "sale sau achiziţionate de la un" prietenos ".

Dacă veţi citi cartea pe pchelovozhdeniyu, pentru a asculta discursurile de apicultori la TV, citesc articole şi materiale de Congrese apicultori, se pare că majoritatea de apicultori - sunt persoane serioase cu stupine cel puţin 100 de colonii de albine. Cu toate acestea, dacă aţi vorbi cu proprietarii de magazine apicultura (care vor să cumpere medicamente şi profesionişti, şi a cadrului de cumpărare pentru noii veniţi), imagine creează o complet diferite - se dovedeşte că, în realitate, majoritatea apicultori sunt cele care conţin stupinei cu 5-15 familii şi să furnizeze numai lor de miere familie, rude şi vecini.

Şi acestea, din nou, majoritatea!

Unele părţi din aceste stupine a obţine mai mult de la bunici, părinţi, dar în ultimii ani (inclusiv cu creşterea dimensiunii a parcelelor gradina dobândit) apare o multime de oameni pentru a porni de la zero a face albinele, şi destul de succes.

Plusuri dvs. miere:

: 1. El nu este divorţat.

2. Nu albine, nimic nu este alimentat dăunătoare.

3. Nr albine, cele mai noi medicamente nu sunt tratate.

4. Puteţi chiar recolta de miere în fagure, chiar şi rock.

5. În plus faţă de recoltare de propolis miere (medicale), Pergamon (mai ales copii), şi ceară, ca un nivel minim.


În general - avantajele solide.

BOX N2. Apicultura ISTORIE ÎN RUSIA

În Rusia, inca din antichitate angajate în apicultură. Istoricul grec antic Herodot 2500 de ani, a scris că oamenii care au trăit pe teritoriul ţării noastre, a condus un comerţ extensiv în miere şi ceară.

Cronicile lui Nestor (1056-1114 de ani) a spus despre difuzarea pe scară largă în apicultură Rusia. La acea dată, miere şi ceară de servit nu numai pentru a satisface nevoile populaţiei, dar au fost, de asemenea, principalele produse de comert cu Grecia.

Călătorie Pescăruş, care a vizitat în începutul secolului XI. Unele dintre regiunile de vest şi de sud ale Rusiei, a scris în Cronica, că "se vede în acest teren de gamă uimitoare de albine, stupinei, apicultură, în stepele şi bord, în pădure, a văzut-o mare varietate extraordinară de miere şi ceară de albine.

Potrivit scriitorului IbnDasta arabe, "ţară de slavi - ţara este plat şi împădurite, păduri trăiesc ... din copac, acestea excreta născut pitchers, în cazul în care acestea sunt şi stupii de albine şi miere de albine sunt conservate."

ţar Moscova pentru unele infracţiuni Printul Romodanovsky confiscat averea. În inventarul de "dezabonare" în proprietatea a fost enumerate Regele stupinei. A fost 543 stupi cu albine, casa cu senmi, magazie, grajduri, 4 omshanika, hambar, unde îşi păstrează 644 stupi gol. Adică experienţă în stupine mari (stupi decât 1000) a fost deja.

În 1523-1524 el. Albert Kampenze în rapoartele de Papa Clement al VII "Cu privire la aspectele de la Moscova" informează despre o mare colecţie de miere şi ceară în Rusia. Acesta indică faptul că populaţia îşi păstrează aproape de casele lor de "acasă" de albine, care sunt moştenite din generaţie în generaţie.

La sfârşitul de la începutul secolului al IXX, în 1826, când Imperiul rus asezat statistici şi de contabilitate, în provincia Tomsk - un teritoriu vast, combinând moderne Novosibirsk, Tomsk, Regiunea Kemerovo şi Ţinutul Altai mare - aceasta a fost de 4,5 asupra coloniilor de albine în persoană în viaţă (!). Şi, deşi Stupul şi sistemul Kolodna apicultura a fost dat nu de mult miere de colonii de albine, astfel, primesc o medie de 50-70 kg de miere pe persoană pe an (mai mult de 40 litri borcan de miere). Aceasta înseamnă că media de uz casnic comerciale consumat cel puţin o pereche de borcane de miere. Va puteti imagina? Şi miere, în cazul în care acest lucru a fost de multe ori mai ieftin decât în valoare de zahăr, a fost disponibile pe scară largă şi în mod activ utilizate pentru la
băuturi otovleniya, produse de patiserie, ca un conservant şi antiseptice pentru pregătirea de medicamente, etc Astăzi, desigur, să îndeplinească, de asemenea, de familie, în cazul în care "mananca miere, iar consumul total de 3 borcane de miere pe an, ci ca o regulă, această familie de apicultori.

Situaţia actuală la nivel de stat

Interesant, în ultimii ani consumă media din Rusia, conform estimărilor diferite despre 0.25-0.3 kg de miere pe an, adică de aproximativ 150-200 de ori mai puţin de o jumătate de secol în urmă (a se vedea bara laterală, "Istoria Apicultura în Rusia"). Şi consumul anual de zahăr, noi - 41 kg de persoană pe an. Adică Într-un sens, înseamnă "dulce" de viaţă nu sa schimbat, gustul şi beneficiile acestui dulceaţă. Şi chiar standardele medicinii moderne (în mod repetat, revizuit în sus) consumul de zahăr în toate produsele care nu trebuie să depăşească 38 kg de persoană pe an. A trage concluzii.

În Germania, de exemplu, consumul de miere este de 5 kg de miere în medie pe persoană pe an, adică aproximativ 20 ori mai mare decât în Rusia, media UE - 3,5 kg în Japonia - 7 kg pe an, şi în Arabia Saudită la 8 kg. În general - sunt rămase în urmă. Mai precis, facem progrese bune prins "cu ţările dezvoltate," cu privire la indicatorii de pacienţi cu cancer şi alergie pe cap de locuitor, dar căile cele mai simple si naturale de tratament, suntem în spatele de comenzi. (Este cunoscut faptul că mierea este un bun instrument de prevenire antialergic, deoarece conţine polen, si consuma-le cu polen de la plante diferite şi enzime în cantităţi homeopatice, organismul menţine o reacţie sănătoasă într-un termen de un an.)

Apropo, reducerea consumului de miere le-am explicat, inclusiv cel mai mare preţ, pentru că preţul de miere ne-am devansat Europa şi SUA. Există o pictură uimitoare - la preţul de miere, le-am preluat la oportunitati imense pentru a colecta (de câteva ori mai mare decât Europa), preţul benzinei, le-am preluat cu rezervele de petrol uriase. Lucruri ciudate s-au întâmplat, suntem de acord.

Este interesant faptul că deja pe pieţele din ţara noastră sub pretextul Extremul Orient pentru vânzarea cu miere ieftine din China. Care sunt acestea o fac - o intrebare buna, dar are un pret foarte mic (costul principal - de livrare), astfel încât oamenii care doresc să-l cumpere. În plus - după aderarea Rusiei la OMC va fi benefic şi miere de albine din Europa de export în Rusia. Deoarece, chiar cu o varietate activ albine tratament de droguri care se încadrează în miere, slaba (în comparaţie cu iaurt preferat), este evident că pentru a obţine chiar şi în certificatele de albine vindecat va fi nici o problema. Tarifele pentru miere regulate, desigur, va cădea, dar calitatea ... Aparent, nu va fi nu numai jachete chinezi, deghizat ca mierea italian şi chinezesc, emise în Germania.

miere de marfuri din Rusia este acum în mare parte furnizate de mai multe regiuni, inclusiv Krasnodar. Este foarte frecvente pentru a vedea o astfel de imagine - un câmp mare cu ceva sănătos, dar pe marginea este o remorcă cu stupi în intervalul 2-3 (până la 36 de stupi pe remorcă). Această aşa-numită apicultura nomade, care nu se dă numai o mulţime de miere (câteva tone de acest trailer), dar în mod semnificativ (uneori de mai multe ori) creşte randamentul de multe culturi. Este cunoscut faptul că produsele cu valoare adăugată culturi obţinute prin munca de albine, este de 10-12 ori valoarea de miere şi alte produse apicole. Ca urmare, plătesc acelaşi SUA stabilă timp de o albină luate pe teren, este de $ 50 - 150 (în funcţie de lungime), şi acelaşi lucru în Germania, prin punerea în aplicare a programelor guvernamentale în zonele rurale a ajuns la un nivel de până la 70 de colonii de albine pe kilometru pătrat.

În acelaşi timp, pentru a face nicăieri "particularităţile Rusă. De exemplu, apicultori nomade (număr oarecum vospolnyayuschih scăzut de colonii de albine), contractat pentru a câştiga inspectori. Albine Necesitatea de a realiza foarte repede. Dacă în timpul zilei, atunci când creşterile de temperatură, nu rezistă la locul potrivit şi nu deschideţi Stupi - multe dintre cele şaptedie ("zaparivayutsya"). Ştiind acest lucru, politistii de trafic în dimineaţa zilei de captură apicultori remorcilor şi sub pretexte cele mai fragile a le menţine, estorcare de mită de mari dimensiuni (multiplica de tone de miere pe preţul de kilogram, arata destul de bine, veţi fi de acord). Este NIPs industriei pe de viţă de vie. Oamenii pur şi simplu a refuzat să migraţiilor, după 2-3 pierderea gravă de familii şi hassle constantă că poliţiştii, evident, nu le pasă. Legea federală privind apicultura pentru o lungă perioadă de timp şi au discutat cu un rîs de deputaţi, dar nu a fost adoptat, ca urmare a 5 regiuni (inclusiv regiunea Krasnodar) a adoptat legislaţia locală şi de protecţie de la politistii arbitrare apicultori. Restul teritoriului, care nu a fost făcut cu toate însoţitor. Cine, cu excepţia apicultori, este necesar? Noi nu aţi aici Germania.

În general, problema tradiţionale "Cine este de vina?" - Mai mult sau mai puţin afară (nimeni). Să considerăm următoarea întrebare tradiţionale.

Ce să fac?

Este interesant faptul că astăzi, în ciuda preţului ridicat de miere, etc Nu sunt destul de un număr de apicultori care nu le place să dau revânzători miere, şi nu le place să comerţului. Ca rezultat, ei au produs miere, de multe ori o calitate remarcabil că sunt dispuşi să-l uşor, ei bine, probabil un pic mai scumpe decat dealeri aceeaşi (2-2.5 ori mai ieftin decât preţurile de vânzare cu amănuntul), în special dacă este suficient.

Acestea sunt în mod ideal trebuie să coopereze câteva familii (de exemplu, la locul de muncă, în ţară, între prieteni, etc), pentru a descoperi astfel de apicultori si cumpara-le o bună miere.

Apropo, încă în unele dintre agenţiile de stat vechi, cu o vânzare de miere prin sindicat, sindicale şi atunci când acest bit şi îi face pe oameni a lua un bun miere la un preţ rezonabil. Deci, în cele din urmă, dacă ei înşişi nu au putut miere atât de mult, puteţi trece la un sindicat - toate vor fi îndeplinite.

În cazul în care aceste apicultori căutaţi?

Bună întrebare. Evident, în toate locurile unde stau Anunţurile de vânzare cu miere ", au spânzurat destul de diferite de la apicultori (şi, uneori, nu la toate apicultori).

O opţiune bună pentru a căuta - prin intermediul magazinelor apicultura, şi în oraşele şi satele din dimensiuni mici. Se intampla adesea ca, în unele mic oraş sau sat este situat locale magazin apicultura că toţi apicultorii vecine furniza aceleaşi piepteni, unelte, etc Faguri sunt acum foarte rar se face pe sine - o pacoste, este mai uşor să ceară de schimb. In aceasta primavara, la momentul unor astfel de schimburi, şi avem nevoie de astfel de oameni în magazin pentru a prinde. Sau sa vorbeasca cu vânzătorul - el este de natură să aibă o metodă de consultanţă, şi dacă oameni ca el, apoi va da adresa. Ei bine, mai rămâne să accepte şi să adere la un acord clar, reducând proporţia de consumul de zahăr (inclusiv sub formă de produse), în familia lor la un nivel minim.

Există mai multe moduri simple - de exemplu, o dată personal a întâlnit un agricultor care creste foarte mult în culturile lor, fără îngrăşăminte, în timp ce ea are destul de câţiva prieteni de la oraş - regulat clienţii. Oamenii din toamna, un apel telefonic, au venit la el pentru week-end (este echipat cu un loc de odihnă), de odihnă şi se lasă cu un trunchi pline de produse alimentare, gri de la izvoare, şi frapant spatele lui pe un drum rural. Şi toată lumea este fericită. Şi el şi stupinei este, dar mici - mai degrabă, aşa cum am înţeles, că polenizarea a fost bun şi randamentele mai stabil. Astfel de oameni ar putea fi găsit, deşi preţul pe care îl va fi mai mare - la nivel de retail urbane, dar calitatea produselor şi dramatic mai mare decât aceeaşi retailerul.

Chiar mai uşor să plece de anunţuri cu telefonul într-un magazin apicultura rurale. Fără adăpost - nu de apel, şi anume preţul va fi mai mare, dar să-l caute - simplu.

În cele din urmă - astăzi există stupi cu site-urile lor. S-ar părea - atât de mult timp în urmă a fost posibil pentru GPRS pentru acces la Internet (cum ar fi, 4), şi a apărut apicultori care nu ies cu stupine nu numai plecat, dar site-urile lui stupină creat. În general, aceste apicultorii rândul său, de multe ori în miere de toamnă se înregistrează în ianuarie, deşiPreţurile sunt considerabile. (Cel mai mare dintre toate opţiunile de mai sus). Dar, pentru a găsi o astfel de stupinei şi sunt de acord - pur şi simplu.

Pe scurt, metodele de a găsi un bun de miere - mare, ar fi doar o dorinta. Si apoi, pretul este de numai pe forţa de dorinţa şi de timp va depinde (de mai mult timp şi dorinţa, pret mai mic).

Un alt mod, mai complex - este rezolvată şi, cel mai face albine. Timp s-ar lua de multe ori mai mult decât pe orice căutare şi de vizite în toate apicultori, dar dacă aveţi propriul dvs. complot cu gradina de legume si gradina - merita. Din nou - în costul final vor fi mai ieftine, precum şi profitul, chiar da.

Şi albinele pe pământul său, mai multe funcţii sunt efectuate: aici şi polenizare (pentru el şi vecinii lui totul va fi polenizate pe conştiinţă) şi securitate (în grădinile acelaşi tramvai, copacii nu orice risc obtryasti de mere, sub care sunt urticarie), şi într-adevăr procesul de îngrijire pentru albine şi le monitoriza pentru un mod foarte corect de seturi de gândire. Dintre toţi politicienii, probabil, doar primarul Moscovei Iuri Lujkov, în mod regulat agita pentru albine, şi nu doar pe componenta economică a împinge, dar întotdeauna în primul rând spune cât de mare este - pentru albine să aibă grijă de viaţa lor şi de ceas.

Aici este necesar bun început că există mai multe sisteme de pchelovozhdeniya industriale (atunci când apicultorul angajate stupinei în fiecare zi, fără să se oprească) şi a fost astfel de sisteme dedicat 95% din literatura de specialitate, site-uri, etc Şi doar un cărţi foarte rare şi materiale pentru apicultori care doresc să înceapă o 3-7 stupi. Şi printre ei există adesea vădit incorecte sfat ... Aveţi posibilitatea să susţin lung, de ce se întâmplă, ştim doar că unii "greşit" pro (nu este unul dintre cei care sunt angajaţi de albine pentru albine, dar de cele pe care le fac pentru bani), - aşa că acum - aceste argumente pro sunt foarte active din punct de vedere de publicaţii, şi ei nu le place "iubitori" (cei care strica piata). Apoi, cred că de tine, aluzie luate.

Cel mai important lucru, în principiu, destul de stabilă (ani) de a păstra albine, numai de câteva ori pe an, căutaţi în stup, şi că albinele au fost destul de sănătos, şi a lipsei de miere. Medu Aceasta va fi, desigur, ceva mai puţin decât în pchelovozhdenii intensivă, dar albinele va soluţiona în jos. Si ca pentru tine, şi chiar mai mult.

În general, situaţia este simplă - o dată miere a fost pus pe masa tot timpul, şi a mâncat doar de kilograme de ceai, clatite si prajituri, a fost turnat din stratul superior al gem şi "conservare", nu la portul pe bază de acolo a fost o mulţime de băuturi, din cvas miere şi multe altele. În cele din urmă, tratate cu miere şi lapte, loţiuni miere, utilizat mierea ca un antiseptic. Acum, alimente ecologice din dieta împinge în mod activ tot felul de produse chimice, şi miere este un tratament de vacanta rare, ci ca un medicament. Şi aleşi numai continua să mănânce alimente delicioase, fara chimicale cu miere pentru desert. Şi nu întotdeauna în scopul de a intra în cercul celor aleşi, banii trebuie, deseori pentru a face acest lucru, pur şi simplu dreptul petrec timpul lor. Iar cei modalităţi de a obţine o mai bună gradul de miere - o greutate -, ai nevoie doar de a acţiona! Nu aşteptaţi. Preturi mai ieftine decat te, sanatatea ta nimeni altcineva nu va avea grijă! Medicamente va costa mai mult.

Mult noroc!

PS Unul din motivele majore descrise mai sus, indiferenta la produsele alimentare pe care oamenii nu au obiective, nu este nevoie de a trăi sănătos. Termenii "de lucru" - "câştiguri" - "lasa in urma deal" - "de lucru" face imposibil să se gândească la sensul vieţii sale. Şi un sentiment de de sens, manifestată în tot, inclusiv şi în indiferenţă faţă de el. Fără a pretinde să fie universală, această publicaţie va ofera mai mult timp să se gândească la ceea ce mâncăm şi unde să merg cu, şi conţine, de asemenea, recomandări specifice pentru ocazii speciale. Mai multe alegerea este a ta!

Yoockin
eco-kovcheg.ru