Cum jurnalistul de la ziarul Komsomolskaia Pravda în șapte săptămâni a scăpat de ochelari

/ Vizionări: 4706
Tag-uri: ,

Журналист «Комсомолки» за семь недель навсегда распрощался с очками

 

Deși timp de 20 ani pentru o singură zi nu s-a despărțit de ei.

A șaptea și ultima săptămână de restabilire a vederii după metoda lui prof. Jdanov nu m-am relaxat, dimpotrivă, am crescut sarcina! Exerciții pentru ochi - de 7 ori pe zi. Primele cinci exerciții le repet de 10 ori. Exercițiile 6-12 – o singură dată. Palming-ul (masajul ochilor cu palme) – pe măsura oboselii.

Finiș

Сravata afectează vederea
Сravata afectează vederea

Citesc ziare, texte de pe monitor fără ochelari. Și chiar tastez. Însă mâna totuna se întinde după ochelari. Se vede că m-am obișnuit în 20 de ani. Văd, înțeleg că nu am nevoie de aceste

"cârje", dar nu pot să le las. Caut scuze pentru a le purta o zi-două. Profesorul Jdanov a explicat

"ciudățenia"comportamentul meu. La oamenii care au decis să restabilească vederea spre sfârșitul de practici se dezvoltă complexul psihologic de inferioritate. În special, la cei miopi. Li se pare că fără ochelari nu vor vedea ceva foarte important în viață. " Experiența arată că la linia de finiș  trebuie să lăsați cu fermitate ochelarii. Veți suferi psihologic o săptămână sau două, și apoi veți uita de ele. Vederea se va restabili.

"Am decis să sufăr" departe de ispita tastaturii de calculator. Am luat o vacanță de doua săptămâni și am plecat la patria cea mică, la 400 km de capitală. Laptopul am lăsat acasă. Și pentru a nu simți ispita, am stricat ochelarii recent procurați.

De ce ași avea nevoie de ei? Experimentul s-a terminat!

În ultimii ani, la o sută de kilometri de casă, din cauza fixării permanente a ochilor pe traseu, apărea o tensionare foarte mare. Acum ochii toți cei 400 km privesc drumul fără oboseală. Nici un fel de sticlire. (În ultimele trei luni am depășit 400 km acolo și înapoi - efectul s-a păstrat.

Cea de-a doua descoperire am făcut-o dimineața în sat, când m-am dus în pădure. Am remarcat cu surprindere că iarba, frunzele, cetina arată mai luminos, mai viu decât înainte.

Deci în doar șapte săptămâni am început să citesc și să lucrez fără ochelari și am îmbunătățit calitativ vederea. O plăcere neașteptată.

Legea: cu cât mai puțin purtați ochelarii, cu atât mai rapid se recuperează vederea! Dar am realizat experimentul în condițiile urbane. Fără a schimba ceva în programul de lucru și modul de viață, obiceiuri, alimentație.

Cum poate fi îmbunătățită vederea?
Cum poate fi îmbunătățită vederea?

Nu pierdeți timpul!

Principala întrebare pentru cei care doar planifică să se implica în metoda lui Jdanov – de unde se ia timpul pentru exerciții. Însă timpul necesar pentru a exersa este scurt, și dacă este un dor aprins de a scăpa de ochelari, oare este greu să rezervați câte 5-7 minutei pe zi pentru palming și exerciții?

Gândiți-vă mai bine, cât de mult timp petreceți la întâlniri de personal, reuniuni, pauze de fumat,  în rânduri, călătorii la serviciu, etc. Folosiți cu înțelepciune aceste ore și minute pierdute. |Desenați cu ochii pe pereți, ferestre din sălile de ședințe, birouri, bănci de economii, spitale, magazine , saloane de coafură, transport public. Un coleg mi-a spus că în sala de gimnastică în același timp cu mușchii reușește să antreneze și ochii.

9 sfaturi care vor ajuta să vă recăpătați vederea
9 sfaturi care vor ajuta să vă recăpătați vederea

Vizionți filmul dvs. preferat seara, emisiunea - pac! – La cel mai interesant loc a apărut publicitatea. Calmați-vă! Nu umblați cu telecomanda - este inutil. Șefii canalelor tv s-au înțeles să lanseze publicitatea în același timp pe diferite canale simultan. Frecați palmele până la căldură, închideți ochii și faceți palming. Lăsați ochii să se odihnească de la ecranul sclipitor. În telepauze puteți face exerciții.

Țineți minte – faceți exerciții, mărind sarcina treptat până ce nu veți scăpa de ochelari.Nu vă oprții la o jumătate de drum. După un experiment de șapte săptămâni eu pentru a asigura succesul încă o lună am continuat intenționat să fac exerciții pentru ochi și alte exerciții. Reducând treptat timpul și numărul de exerciții. Acum în mod special nu fac acest lucru. Au obosit ochii la calculator - un palming trei minute! Merg în rutieră – în mod automat  fac exerciții după metoda lui Jdanov pentru a menține forma și a nu pierde timpul în zadar. Dar nu în fiecare zi. Când vremea este frumoasă – fac solarizare. Îmi place foarte mult acest exercițiu destinat pentru a relaxa ochii.

Timp de trei luni lucrez liniștit fără ochelari. Cred că prima fază programată pentru a reveni la cei 17 ani am împlinit-o. Am trecut la a doua etapă. În conformitate cu principiile experimentului, procedez cu grijă, pentru a nu dăuna sănătatea. Nu mă grăbesc, trec treptat de la simplu la complex, mărind sarcina antrenamentului.