Cum Moldova și Bulgaria își vor extinde cooperarea în agricultură

/ Vizionări: 1800

Как Молдова и Болгария расширят сотрудничество в сельском хозяйстве?

Moldova și Bulgaria intenționează să aprofundeze cooperarea în toate sferele agriculturii.

Bulgarii vor să interzică margarina
Bulgarii vor să interzică margarina

Potrivit comunicatului presei bulgare, acest lucru s-a menționat în cadrul unei întrevederi susținute de ministrul Agriculturii al Bulgariei, Desislava Taneva, cu viceministrul Economiei Moldovei, Vitalie Iurcu, și viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Luca, la Sofia, unde la 24-25 martie a avut loc ședința Comisiei Interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare comercial-economică.

Desislava Taneva a invitat firmele moldovenești să achiziționeze în Bulgaria tutun și să-l prelucreze pe teritoriul bulgar. Din partea sa, reprezentanții Moldovei au îndemnat la revizuirea garanției de 30 la sută la importul vinurilor moldovenești în Bulgaria. În replică, directorul Agenției pentru Viticultură și Vinificație, Krasimir Koev, a menționat că aceasta este o solicitare a Europei, pe care Bulgaria nu o poate anula în mod unilateral.

Desislava Taneva a spus că Bulgaria va acorda Moldovei asistență de expertiză în procesul de ajustare a legislației ei la standardele Uniunii Europene. Ea a specificat că Ministerul Agriculturii al Bulgariei este dispus să instruiască experții moldoveni atît în domeniul veterinar și fitosanitar, cît și în domeniul securității produselor alimentare, precum și este dispusă să participe la proiecte moldo-bulgare mixte în aceste domenii.

Autor: Stepanov Gheorghe

SURSA: NOI.MD