Cum ''respiră'' planeta noastră. Clipul impresionant publicat de NASA (+Video)

/ Vizionări: 2098
Tag-uri: , ,

Cum ''respiră'' planeta noastră. Clipul impresionant publicat de NASA

În anul 2010, pădurile de pe Terra acopereau o suprafaţă totală de 4.033 de milioane de hectare.

NASA a făcut publice primele imagini ale părţii întunecate a Lunii (+Video)
NASA a făcut publice primele imagini ale părţii întunecate a Lunii (+Video)

Pe Terra există 3,1 trilioane de copaci, ceea ce înseamnă că fiecăruia dintre noi îi revine numai puţin de 422 de arbori. Dacă ar fi să numărăm toate frunzele care există în momentul de faţă pe Pământ şi am conştientiza importanţa pe care o au ele pentru mediul înconjurător, am fi cu adevărat uimiţi.

Cercetătorii NASA au făcut acest lucru, demonstrându-ne, încă o dată, cât de importante sunt pădurile pentru întreaga planetă. În acest sens, ei au realizat un videoclip, în care este surprins fluxul dioxidului de carbon în atmosfera Pământului, pe parcursul unui an întreg.

După cum puteţi vedea, cea mai intensă activitate are loc în Emisfera Nordică, deoarece aici se află cele mai vaste zone acoperite cu păduri. Printre acestea se numără cele din ţări precum Canada, Federaţia Rusă sau Finlanda.

NASA a fost dată în judecată pentru tăinuirea informaţiilor despre extratereştrii
NASA a fost dată în judecată pentru tăinuirea informaţiilor despre extratereştrii

Cunoaştem cu toţii faptul că frunzele copacilor absorb dioxidul de carbon din atmosferă şi elimină, mai apoi, oxigen. Odată cu venirea iernii, această activitate este întreruptă, fapt pentru care CO2 rămâne în aer până la începutul verii.

Chiar dacă natura revine la viaţă primăvara, de-abia în luna iunie frunzele copacilor realizează procesul de fotosinteză la capacitate maximă. După cum se poate observa în videoclip, pădurile se transformă atunci într-un adevărat "aspirator" pentru dioxidul de carbon din atmosferă. Totul se întâmplă până în luna noiembrie, când iarna începe să îşi intre în drepturi.

 

Sursa: descopera.ro