Cum să alegem pâinea naturală

/ Vizionări: 3990

Хлеб

 

Din pâine și produse de panificație omul obține de la ¼ la ½ de calorii din totalul consumat. Pâinea este foarte folositoare și nu merită de a fi exclusă din dietă, așa cum o fac unii. Pâinea conține aproape toate substanțele nutritive, necesare pentru viață.

Însă în zilele noastre este destul de dificil de a găsi în magazine pâine bună și naturală. Majoritatea produselor de panificație sunt făcute cu folosirea tehnologiilor moderne, și sunt coapte în brutăriile supermarket-urilor, de aceea este destul de dificil de a le considera folositoare.

Pâinea naturală, de obicei:

- se coace în cuptor cu lemne

- se folosește apa de fântână, și nu acea de robinet

- făina se macină între pietre de moară (manuale sau industriale)

- se coace fără drojdii, cu botcale

Această pâine naturală nu este umflată și e grea, poate să se păstreze bine timp de 5 zile, nu se fărămițează când este tăiată, la compresiune nu devine un nod aglutinat și trebuie să provoace pofta de mâncare.

Pâinea trebuie să fie:

- netedă, fără crăpături;

- de o culoare corectă, pentru soiuri de secară - maro închis, pentru produse de panificație - aurie. Crusta albicioasă sau roșietică se formează la încălcarea termenului de pregătire a aluatului.

- fără împurități și incluziuni străine (funinginea neagră e deosebit de periculoasă, ea conține agenți cancerogeni);

- formă regulată fără deformări.

Pâinea ecologică naturală nu îngrașă și nu provoacă arsuri la stomac.

Cel mai bine este să vă coaceți pâinea singuri sau să găsiți pe piață vânzători, care coc o astfel de pâine.

Este important să nu cumpărați grâul, care a fost prelucrat cu îngrășăminte chimice și alți aditivi sintetici.

Acum, când știți cum să alegeți o pâine naturală de calitate, puteți echilibra cu ușurință dieta dumneavoastră și să întrebuințați toți nutrienții necesari fără a renunța la pâine - produs delicios și valoros!

 

Sursa: rodovid.me