Cum sa alegi haine curate?

/ Vizionări: 4178

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Bumbac

Bumbacul este cultivat în 76 de ţări din întreaga lume în fiecare an, pe care le produce aproximativ 25 de milioane de tone. Majoritatea producţiei de bumbac - SUA şi China.

Хлопок

Lână

În fiecare an în lume produce 1,3 milioane de tone de lână, de cele mai multe provin din Australia, Europa de Est, Noua Zeelandă. În condiţii de producţie industrială intensivă incluse şi oile de aglomerat in spatii mici, care sunt suferă de paraziţi, aşa că au cel puţin 2 ori pe an, condus într-o baie de reziduuri de pesticide care pot fi o haină făcută din acest lână.

шерсть

Mătase

Principalul producator de mătase - China (90% din piaţă). Anual, aproximativ 80 000 de tone de mătase (acesta este de 1% din volumul total anual de fibre textile). În procesul de fabricaţie de mătase descoperi uneori formaldehidă şi dezinfectantelor chimice. Atunci când creşterea viermilor de mătase pe o scară industrială este folosit adesea hormoni (pentru a creşte dimensiunea Cocoon). Pe plantaţiilor de pomi dud utilizate pesticide.

шелк

In

Lenjerie de 75% provin din fosta Uniune Sovietică, de altfel - de la România şi în China. Cultivarea inului este mai puţin dăunătoare pentru mediu decât bumbacul în creştere, astfel cum a consumă mult mai puţin de apă. Inul - o plantă foarte puternic, care este practic imun la boală şi nu se teme de insecte, astfel încât, chiar în condiţii normale de creştere industrială utilizează mai puţin de îngrăşăminte şi pesticide în mod semnificativ.

лен

Sursă