Cum sa alegi un feluri de mâncare în condiţii de siguranţă.

/ Vizionări: 30552

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

tacâmuri Ustensile de bucătărie sunt clasificate pe materialul din care este fabricat, tehnologia de producţie, tipul de acoperire internă şi externă. Când vase de cumpărare, trebuie să ştiţi de ce se face şi că se poate pregăti. Cunoscând neajunsurile din diferite materiale folosite la fabricarea ustensile, puteţi evita multe probleme legate de influenţa acestor materiale asupra sănătăţii umane.

Ustensile din otel inoxidabil este rezistent la oxidare, este frumos, atunci când gătiţi în produsele ei nu îşi pierd proprietăţile lor, gustul şi chiar vitamine, oferă pe termen lung şi de încredere de stocare. Ustensile din otel inoxidabil are avantaje evidente, dar conţinute de acestea, nichel este alergene şi poate cauza dermatite. Tu nu trebuie să utilizeze acest fel de mâncare prea des, si gatiti-l mâncăruri calde. Acelaşi lucru se aplică ustensile din titan.

În castron de aluminiu nu este recomandat pentru a găti mâncăruri şi acru ascuţite, tocană, friptura de legume, se fierbe laptele. Chiar şi cu un încălzită chiar slab acizi şi baze distruge mici de aluminiu, care revine apoi ne să mănânce. Cu toate acestea, vase de aluminiu este convenabil să gătesc mese, ca produse lactate enamelware sunt deseori arse. Consiliul pot da este aceasta: se fierbe - bucătar în vase de aluminiu poate, dar pentru a păstra felurilor de mâncare preparate nu sunt în valoare de ea.

Este sigur să smalţ, ceramică, sticlărie.
În acest fel de mâncare puteţi găti cina, să păstreze orice produs alimentar, să fie în condiţii de siguranţă pentru a face acest lucru în decapare şi marinaţi. Cu toate acestea, una dintre principalele dezavantaje ale o astfel de antena este fragilitatea. Dacă adresa inexacte privind enamelware apar cioplit fisuri email. Prin intermediul lor, de metal devine umed, şi procesul de coroziune. Cu mai bine feluri de mâncare astfel de parte. aceleaşi ustensile de email, tivita oţel inoxidabil, aproape nu a rezistat.

În oală de lut mese fierte timp de secole - a fost acceptat de către mai multe persoane. De la o temperatură ridicată, ele vor deveni mai puternic. una rea - ceramica absoarbe rapid uleiul, şi este dificil să se spele. Un alt neajuns din ceramica contemporane şi articole din sticlă este de cost relativ mare a acestora. Inainte de a cumpara o antena de satelit pentru a fi sigur de căldură rezistenţa sa.

Teflon gătit -. Teflon o bună non-stick de acoperire, dar începe să se evapore din suprafaţa de feluri de mâncare, chiar la 200 ° Efecte C. de fum teflon asupra organismului uman suficient studiat, dar există cazuri reacţii dureroase în lucrătorilor implicaţi în producerea de teflon de gătit, şi, de asemenea, printre gospodine, în mod activ folosind o realizare de civilizaţie la bucatarii aproape.

Articole silicon rezistente, durabile si pot rezista la temperaturi de până la 280 de grade. Acesta poate fi gătite în cuptoare, cuptoare cu microunde şi de carne şi peşte coace pe aerogrill. În plus, produsele alimentare în aceasta poate fi îngheţate. Silicon - un material inert nu rugineste si nu se năruie, nu interacţionează cu nici prea cald sau cu produse de gheaţă. vase de silicon este foarte uşor de a scoate ceea ce aţi pregătit - suficienta pentru a trage margine şi îndoiţi silicon moale în altă direcţie. Suprafata neteda are un non-stick naturale proprietăţi. Dar lucrul cel mai frumos este faptul că, după culinare exerciţii de dumneavoastră sub forma pot fi compact roll. Când introducerea sa în data viitoare va fi nevoie de un look iniţială.

Nu scrie off-fier gătit exprimate. Deşi este dificil, dar la produsele alimentare în aproape nu se lipeste, încet încălzită (prin urmare, foarte bine în tocană ei) şi lent răcit.

Există feluri de mâncare comestibile. Placi realizate din bambus, de trestie de zahăr, amidon şi apă, în funcţie de producător, lupta în mod eficient problema poluăriiei de mediu. În condiţii normale, astfel de placi se descompun complet în termen de 180 zile, iar în apa de dispariţia lor completă în doar de 2 zile. gătit Eco-friendly pentru microunde, frigider şi cuptor. Un serviciu folosit de agricultorii pot plăti pentru hrana vitelor.

Ca tehnologie exprimate Articole mai bine de fabricaţie. Este mai groase si grele, distribuie şi de căldură, şi - cel mai important - marginile şi fundul sunt încălzite uniform şi, prin urmare nu există nici un efect de "soc termic", iar produsele alimentare nu este ars. În acest fel de mâncare puteţi pune în produse.

Un rol important jucat de grosimea de feluri de mâncare. În cazul în care grosimea fundului şi părţi ale tigaie sau oala este mai mică de 2 mm, atunci acest feluri de mâncare pic adecvat pentru utilizarea numai pentru că este uşor să deformeze. Feluri de mâncare cele mai comune cu o grosime a peretelui de 2,5 mm. Acesta poate fi folosit pentru gaze şi electrice de gătit, dar nu este recomandat pentru plăci de sticlă. Universal includ mâncăruri 4-6 mm grosime.

Unele tipuri de vase de a îmbunătăţi siguranţa şi confortul sunt controlerul de temperatură, orificiile pentru abur pentru a capacului, scutirea de fund şi alte caracteristici. În cazul în care partea de jos a pan ca un fagure de miere, intr-un bol scade suprafata de contact cu produsele alimentare şi de a creşte proprietăţile sale non-stick.

Eliberat de cele mai multe orice pan sau alt recipient - descurca cu siguranţă. Mânerele sunt nituite sau sudate. Sudate mânere preferabil deoarece el nu încalcă integritatea acoperire. Manipulaţi în sine poate fi de diferite forme si de executie. Recent a apărut vase cu manere non-încălzită, care este foarte comod de utilizat.

Dar cantitatea necesară de vase de bucătărie dvs. şi va trebui să se definească. Totul depinde de nevoile familiei şi tradiţia de a gati. Se recomandă în bucătărie au o câteva vase de diferite dimensiuni.

Când alegerea vase, ia în considerare tipul de farfurie. Unele vase potrivite pentru gătit pe sobe electrice doar uita-te cu atenţie pe etichetă sau ambalaj consulte cu vânzătorul.

Pentru utilizarea în cuptorul cu microunde (microunde) cuptor aveti nevoie de sticlă, porţelan, ceramică sau plastic vasa. La farfurii pentru cuptoare cu microunde nu ar trebui să fie aurite sau argintate margini sau modele.

Într-un ustensile metalice obişnuite într-un cuptor cu microunde pentru a găti nu se poate! De asemenea, în cuptorul cu microunde nu se poate utiliza ustensile din lemn.

Pentru placi ceramice pe care doriţi să feluri de mâncare cu o grosime de partea de jos nu mai puţin de 3 mm. Aceste plăci sunt încălzite mai mult decât de obicei, şi pan subţire sau caserola rapid deformate.

Inducerea aragaz nevoie de ustensile, special concepute pentru maşini de gătit cu inducţie. De aceea, citiţi cu atenţie instrucţiunile de momentul cumpărării unui fel de mâncare.

Alegerea şi utilizarea de ustensile în termeni de economisire

: 1. Folositi ghivece cu un diametru egal cu diametrul de arzătoare jos bucatarie. Acest lucru va economisi energie electrică pentru gătit. În cazul în care potul este mai mică decât arzător, apoi a pierdut atunci când gătiţi o cantitate mare de energie electrică vine de încălzire.

2. În cazul în care arzătorul de bucatarie deformate ("vspuchilas") ar trebui eliminat. Deoarece de contact incomplete arzător cu feluri de mâncare şi nu există o pierdere de căldură. De bucătărie cu un fund inegal consume cu până la 50% mai multă energie.

3. Când gătit în electrod utilizează arzătoare reziduală de căldură: opri puţin mai devreme decât antena este gata.

4. Utilizaţi oale sub presiune poate salva nu numai timp pentru gătit, dar şi de energie electrică.

5. Amintiţi-vă că scară în interiorul ceainic electric creşte semnificativ cantitatea de energie necesară sa fiarba apa.