Cum să amenajaţi un foişor viu (+Foto)

/ Vizionări: 2108

1. Alegeţi un loc potrivit într-o parte dosită a terenului.

1. Alegeţi un loc potrivit într-o parte dosită a terenului.

2. Stabiliţi mărimea foişorului (de ex. 3x3 m).

3. Alegem plantele. În aceste scop sunt buni arţarii, teii, salviile, toţi arbuştii care se îndoaie uşor şi suportă bine retezarea.

4. Plantăm un copac la un metru stear. Dar nu uităm să lăsăm loc pentru intrare.

5. Pentru a evita tulpinile goale în partea inferioară, facem plantajul din arbori decorativi sau plante căţărătoare ( magnolia de China, hamei, viţă-de-vie). Tăiem mulţi butaşi şi îi sădim de-a lungul perimetrului viitorului foişor.

6. Cînd plantele vor ajunge la 2 metri, începem împletirea ramurilor. Pentru comoditate, legaţi-le. Important este ca plantele să formeze un acoperiş. Totodată, acesta poate lua orice formă doriţi.

7. Nu uitaţi să îngrijiţi plantele. Irigarea, afînarea solului, introducerea îngrăşămintelor, precum şi retezatul de sezon.

Avantajul acestui tip de foilşor este că el creşte singur şi este un element de decor independent al grădinii. Sarcina voastră este doar să aveţi grijă de amenajarea interioară.

Живая беседка своими руками (+Фото)

Живая беседка своими руками (+Фото)

Живая беседка своими руками (+Фото)


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.