Cum să facem un răzor vertical

/ Vizionări: 6172

 

Veți avea nevoie de:

- Material de plantare (în cazul nostru sunt tufe de căpșuni)

- Conducta de scurgere PVC cu diametrul de 100 mm sau 150 mm

- Sol

- Pietriş grosier

- Maşina de găurit

- Burghiu de 2-3 mm

- Placa de închidere pentru țeava de scurgere

- Tub cu diametrul îngust (15mm sau cam aşa ceva), cu 8-10 cm mai lung decât conducta

- Bandă adezivă

- Ţesătură

- Sfoară

- Rezervor de o capacitate mare

 

 

Pasul 1. Determinaţi lungimea și tăiaţi țeava de evacuare și tubul îngust, respectiv. Amintim: tubul îngust este pentru irigare, cu 8-10 cm mai lung.

Pasul 2. În tubul îngust faceţi găuri pentru irigare. Le facem numai în partea de sus: 2/3 a tubului. Altfel, toata apa va intra în straturile inferioare și acolo solul va fi prea umed.

Pasul 3. Înfășuraţi tubul pentru irigare cu o pânză groasă şi legaţi cu sfoară, astfel încât rădăcinile să nu atingă găurile în tub, capătul inferior al tubului este sigilat cu o bandă adezivă.

Pasul 4. Facem găuri în conducta principală. Distanța dintre ele este de aproximativ 20 cm. În total: 3 rânduri. Lăsaţi partea de jos fără găuri.

Pasul 5. Începem să asamblăm construcţia. Luăm un recipient mare și instalăm în el conducta, acest lucru ne va ajuta să evităm căderea construcţiei. Partea de jos a conductei se închide cu capac și se atașează astfel, încât tubul ar putea fi transferat cu uşurinţă, iar capacul să fie pe loc, introduceţi în conductă tubul subțire. Umpleți partea de jos a conductei la 10 cm cu pietriş grosier - acest lucru va permite construcţiei să fie stabilă.

Pasul 6. Umpleţi cu sol conducta și plantaţi căpșunile. Irigăm prin umplerea tubului subțire, nivelul apei în tubul de irigare scade. Turnul este gata!

 

 

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

Как сделать вертикальную грядку

 

 

Sursa: vk.com

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.