Cum să găsim unt de vacă natural?

/ Vizionări: 13940

сливочного маслоTot mai des se afirmă că spread-urile și margarina sunt mult mai folositoare decât untul. Apărătorii produselor artificiale se recurg la faptul că untul conține o mare cantitate de colesterol și de substanțe nocive. Între timp, untul este foarte bun pentru sănătate, nutriționiștii recomandă să mâncăm zilnic aproximativ douăzeci de grame de acest produs. Cu toate acestea, este important  ca untul să fie natural, făcut dintr-un singur component - lapte de vacă.

Deci, cum să deosebim margarina de untul de casă, pe care-l știm din copilărie?

În primul rând uitați-vă la compoziția, scrisă pe ambalaj. Untul adevărat nu conține grăsimi vegetale, ar trebui să fie compus doar din smântână dulce și lapte de vacă. Dacă sunt indicate uleiurile fie din arahide sau palmier – este cu siguranță margarină.

Analizați cu atenție eticheta: pe ambalajul produsului original trebuie să fie scris doar "UNT" și nu altceva.

Atrageți atenția și la prețul produsului - untul adevărat este scump, iar conținutul său de grăsimi ar trebui să fie 82,5 %.

Culoarea produsului, de asemenea ajuta să distingem ”autenticitatea” untului. Trebuie să vă avertizeze o culoare galbenă intensă, la fel ca și prea albă. Un alt semn al untului adevărat - lipsa de orice fel de miros. Daca mirosul se simte prin ambalaj, cel mai probabil, nu este unt.

Puteți defini untul adevărat și la atingere. Cu cât mai mic e conținutul de grăsimi, cu atât produsul va fi mai moale. Untul trebuie să fie ferm. De asemenea, untul de vacă nu va mânji ambalajul atunci când îl dezveliți și nu se va lipi de cuțit.

Când cumpărați produsul, neapărat să verificați termenul de valabilitate. Untul la cântar poate fi stocat doar zece zile, în cutii metalice - până la trei luni. Dacă pe ambalaj este indicat termenul mai lung, înseamnă că produsul conține conservanți.

Există mai multe modalități de a verifica "autenticitatea" produsului acasă. Uitați-vă cum untul se topește. Dacă pe suprafață apar picături mici, este margarina. Mai mult, untul adevărat trebuie să se topească uniform.

Încercați să dizolvați o bucată de unt în apă caldă. În cazul în care se amestecă în mod egal – e în regulă. Dacă să ”desface” în elementele componente - ați cumpărat spread.

 

Sursa