ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să izolăm termic casa noastră?



Cum să izolăm termic casa noastră?

 

 

Iarna. Vântul bate după ferestre. Curentul mişcă perdele ... Caloriferile sunt  calde, însă în apartament este frig. Radiatorul electric este inclus, contorul numără  ascultător kilowaţii. Stati acolo, sorbind ceaiul fierbinte, pomenind cu cuvinte prietenoase serviciile comunale. Situaţie familiară? Dacă da, atunci această informaţie este pentru dvs. Cu ajutorul acesteia, veţi avea posibilitatea să izolaţi termic apartamentul dvs., nu veţi îngheţa în timpul iernii şi  cheltui banii in plus pentru achitarea energiei electrice.

Este cunoscut faptul că în mai multe din casele noastre  consumul energiei pentru încălzire şi ventilare este mai mare, decât în ţările dezvoltate cu climă similară de 3-5. Care este motivul, cum să-l înlăturăm? Şi unde dispare căldura?

Să încearcăm să înţelegem. Cele mai probabile motive pentru pierderea căldurii în apartamente: ferestre şi uşi prost isolate, precum şi pereţii exteriori (în special în case panou), podele la primul şi tavane la ultimul etaj.

Experţii estimează că 40% din căldura  se pierde prin ferestre. Izolarea suplimentară poate creşte temperatura camerei cu 4-5 °C. Prin urmare, acesta este primul lucru, pe care avem de gând să-l facem, în primul rând.

 
Izolarea ferestrelor

Pierderea căldurii prin ferestre poate fi detectată cu o lumânare simplă. Într-o zi cu vânt, treceţi încet o lumânare aprinsă de-a lungul cadrului. Oscilaţia flăcării va indică locul unde curentează. Deseori, chiar cu mâna  puteţi simţi aerul rece, care vine de la locul între ramele ferestrelor si perete sau de la joncţiunea dintre sticlă şi ramă. Aceste zone trebuie să fie sigilate, atât intern, cât şi extern. Numai după sigilarea, aerul prins între cadre, va fi o protectie de incredere de la frig.

Vom lua în considerare cele mai bune metode de încălzire în ceea ce priveşte raportul "preţ - calitate". Desigur, instalarea termopanului rezolvă problema, dar este scumpă. Tehnologia suedeză de izolare a ferestrelor, reclamată astăzi, este mult mai ieftină, dar necesită tăierea canelurilor în cadru. Prin urmare, de regulă, pentru o performanţă bună şi sigură a lucrărilor, este necesar să invităm instalatori profesionişti instruiţi.
 
Pentru muncă avem nevoie de următoarele materiale:

silicona hermetică (foto 1), sigiliul pentru fereastră (Foto 2), pelicula termoizolantă şi material pentru fabricarea ecranului termolabil (Foto 3), spumă poliuretanică.

 

Silicona hermetică

Silicona hermetică (foto 1)


Sigiliul pentru fereastră (Foto 2)

Sigiliul pentru fereastră (Foto 2)


Pelicula termoizolantă

Pelicula termoizolantă (Foto 3)



1. La început, înlocuiţi geamurile crăpate sau sparte, altfel toate eforturile vor fi zădarnice!

2. La a doua etapă sigilaţi fisuri în ramele ferestrelor şi locuri de articulare la încheieturî între cadru şi pereţii. Fisurile ar trebui să fie chituite şi vopsite, iar pentru sigilarea lacunelor mari (1-8 cm), între cadru şi pereţii este mai bine să folosiţi spumă de montaj.

Când lucraţi cu spumă trebuie să îndepliniţi un număr de reguli:

  • Lucrul cu spumă de preferinţă se efectuează în lunile mai calde, atunci când temperatura aerului este 5-30 ° C. În acest caz, procesul de polimerizare (călire) este mai bun. Pentru a lucra la temperaturi sub zero grade, există spume speciale de iarna.
  • Lucrul cu spumă necesită purtarea mănuşilor şi ventilarea încăperilor!
  • Spuma are capacitatea de a se extinde, astfel încât uşele şi ramele ferestrelor ar trebui să fie preconsolidate cu bare pentru ca să nu se răsucească. Puteţi să leliminaţi bare peste 12-14 ore după efectuarea lucrărilor.
  • Pentru o întărire mai bună a spumei trataţi fisurile cu apă, puteţi folosi spray obişnuit  de uz casnic.
  • Pentru ca conţinutul recipientului cu spumă  să aibă o masă omogenă, acesta trebuie să fie intens agitat timp de un minut.
  • Ţineţi minte că cilindrul de lucru trebuie să fie păstrat cu susul în jos!
  • Turnaţi spuma în fisuri la o treime de adâncire, deoarece spuma creşte în volum cu două sau trei ori. Dacă lucraţi cu fisuri verticale, începeţi cu partea de jos şi, treptat mergeţi în sus (în acest caz, spuma în formă de lichid se păstrează bine).
  • Dupa aplicarea spumei, stropiţi-o cu apă. După aproximativ o jumătate de oră, în cazul în care spuma nu este suficientă, adăugaţi un alt strat. În cazul în care spuma a ieşit mai multă, decât ne-am dorit, atent tăieţi excesul cu un cuţit. Spoturi de spumă pot fi imediat  înlăturate cu un solvent sau acetonă.
  • Spumă se întăreşte complet în termen de câteva ore (în funcţie de tipul).
  • Spuma poliuretanică se teme de expunerea la razele ultraviolete, astfel, după întărire suprafaţa trebuie să fie tratată cu vopsele, tencuieli, chituri, ciment, etc. Fără protecţie adecvată un an mai târziu spumă se îngalbeneşte şi începe să crape şi se năruie, iar suprafaţa absorbă uşor umezeala.


3. Acum să procedăm la sigilarea cuplajelor tocurilor de fereastră şi ale sticlei. Acest lucru va necesita silicona şi pistol de montaj. În principiu, este suficient să aplicaţi silicona pe spaţiu conjugat de sticlă, dar este mai bine să aplicaţi sealant (material hermetic) direct pe cadru. După instalarea sticlei la loc, aceasta este bine lipită de etanşare şi va crea o etanşeitate necesară.

 

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Joi, 07 octombrie 2010 12:51
Vizualizări: 5714

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
151
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
135
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
189
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
117