Cum să ne îmbrăcăm pe caniculă?

/ Vizionări: 3518

Что одеть в жару? 

 

Vara căldura soarelui începe să transforme treptat în caniculă. Acest lucru ne obligă să explorăm dulapul pentru a găsi vestimentația potrivită. Deci, ce ar fi cel mai bine de purtat în vreme caldă?

 

Îmbrăcăminte confecţionată din cânepă: ecologic şi practic
Îmbrăcăminte confecţionată din cânepă: ecologic şi practic

O soluţie minunată ar putea fi rochiile uşoare de mătase sau de bumbac. Astfel de haine conferă feminitate, nu stingheresc mişcările şi permit corpului să respire. Pentru serviciu se potrivesc rochiile de culori deschise, iar pentru odihnă, în schimb, se potrivesc mai mult culorile aprinse și vesele.

Pe caniculă capul trebuie acoperit cu pălărie. Dacă nu vă plac pălăriile, chipiurile sau panamele tradiţionale, puteți folosi o eșarfă subțire, legînd-o original pe cap.

În zilele toride un serviciu bun poate aduce o tunică sau pantalonii scurţi, care vor fi foarte potriviți împreună cu saboţii. Desigur, nu este o vestimentație pentru birou, dar pentru a ieşi cu prietenii, ar fi o ținută foarte potrivită. Daca sînt reușit asortate accesoriile, într-o asemenea ținută se poate merge şi la o petrecere.

Blestemul material al omenirii
Blestemul material al omenirii

Femeile care preferă fustele maxi, ar trebui să cumpere fuste din ţesături naturale. Pentru vremea toridă va fi cea mai bună soluţie, pentru că fusta lungă protejează picioarele de lumina directă a soarelui şi permite corpului să respire. Favoritul printre țesăturile pentru sezonul de vara este inul. Acesta protejează perfect de căldură, fiind un gen de climatizor textil.

Desigur, trebuie să ținem minte că în afară de hainele bine-alese, pe caniculă trevuie să consumați mai multe lichide şi să vă alimentați corect. Regimul alimentar trebuie să includă mai multe fructe şi legume, reducînd cantitatea de grăsimi. În final, e bine să nu ieșiți din casă în orele toride, ar fi mai bine să petreceți acest timp în umbră.

 

 

Sursa: moldovenii.md