ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum să nu cumperi produse alimentare de la magazin




 

O experiență foarte interesantă de la Tatiana Anikayeva care trăiește în moșia sa de familie în regiunea Belgorod, despre cum poți trăi consumând produsele locale, de sezon. Familia sa a făcut o treabă bună în ceea ce privește redescoperirea produselor autohtone și restaurarea bucătăriei tradiționale.

местная еда

Interviul l-a luat Elena Sciastlivaia, autorul sursei Mișcare pentru Viață

Vă rog să ne povestiți despre aceea, cum vă alimentați.

местная еда

Noi consumăm tot, ce ne dă Pământul: dovlecei, castraveți, roșii, napi, ridichi, dovleac, varză, morcovi, porumb, grâu, etc. Apropo, am reușit să găsim spelta - grâul primar, acum încercăm să înlocuim cu acesta grâul obișnuit, cultivat. La fel mâncăm tot felul de fructe (mere, pere, cireșe, prune, etc.), fructe de pădure (căpșuni, zmeură, struguri, cătină albă, păducel, pepeni verzi, pepeni galbeni, etc .. D.) și nuci (alune, nuci). Apa pe care o bem e luată de la izvor sau din fântână.

местная еда

De asemenea, avem pui, o capră și o vacă. Vaca și căprița ne dau lapte din care facem unt, iaurt, smântână, brânză, cașcaval. Găinile, bineînțeles, se ouă. Carnea noi, desigur, nu o mâncăm. Deci pui mor de moarte naturală. (Râde) Pentru iarnă uscăm ciuperci, mere, pere, am încercat chiar să uscăm roșiile și castraveții – s-a primit foarte gustos. De asemenea, facem conserve pentru iarnă, sărăm castraveți, facem salate și ghiveci ...

Și cartofi cultivați?

Nu. Cartofii i-am exclus complet din dietă. Acestea au fost înlocuite cu nap și nap porcesc. În primul rând, cartofii sunt o cultură care necesită foarte multă muncă intensivă, consumatoare de timp, și nici nu merită. În al doilea rând, nu vrem să luptăm cu gândacul Colorado, nu are nici un sens.

Probabil vă ia o mulțime de timp să vă creșteți atâtea produse?

De fapt - nu, nu ne prea mult timp. E important să plantezi totul la timp, și cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Dacă paturile au rămas din toamna anului trecut, facem doar un șanț mic cu un băț și semănăm acolo. Buruienile le smulgem doar la început, până ce plantele sunt mici, iar apoi le lăsăm.

Știu că păstrați legumele până în primăvară, unele chiar până în vară.

Da, legumele sunt stocate în beci (pivniță), sau în casă. Bostanul, spre exemplu, nu se păstrează bine în beci, e prea umed acolo, astfel păstrăm dovleceii și bostanii în casă. Ele se păstrează toată toamna, iarna și primăvară, depinde cât de copți au fost.

Cu făina ce faceți?

Grâul și secara o creștem singuri. Am comandat din Germania o moară de lemn cu pietrele de moară din bazalt, a costat destul de ieftin, în jur de șase mii de ruble. Și cu aceasta poți face orice fel de măcinare – mai fină sau mai groasă, cum îți place ție. Așa că pâinea o coacem din făină proprie, și nu se compara cu cea cumpărată de la magazin, desigur...O adăugăm în terci, se primește foarte gustos și folositor.

Și ce aveți pentru desert?

Oh, ei bine, suntem amatori de dulciuri (râde). În principal este, desigur, mierea. De asemenea mâncăm fructe uscate - mere, pere, nici nu ne așteptam că sunt atât de gustoase - ca niște bomboane, uscăm struguri. La fel coc pâine dulce cu miere, se primește foarte gustos, ceva asemănător cu gogoși și prăjituri.

Și atunci ce produse cumpărați din magazin?

Ei bine ... sare, bicarbonat de sodiu ... și cam atât. Uneori cumpărăm făina de secară - dacă nu ne ajunge de a noastră. Făina albă nu o consumăm. Uneori cumpărăm tărâță. După trei ani de dietă crudă nu prea avem poftă după terci și cereale, rareori putem mânca hrișcă, mei, dar totuși destul de rar.

Și acum o întrebare foarte importantă: câți bani pe lună cheltuiți pe mâncare?

Oh, știi, cred că...nu cheltuim nimic. (Râde) Pentru că avem de toate proprii, nici nu prea ai nevoie de bani. Ei bine, sarea și bicarbonatul de sodiu le cumpărăm, dar le luăm câte cinci pachete și ne ajung pentru întregul an.

местная еда

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
95
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
77
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
132
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
102