Cum să preparăm ceaiul de ghimbir?

/ Vizionări: 2842

Как приготовить имбирный чай? 

 

Pasta de ghimbir cu usturoi pentru sezonul rece
Pasta de ghimbir cu usturoi pentru sezonul rece

Metoda 1: Puteți prepara ceaiul de ghimbir foarte simplu. Tăiaţi o felie mică de rădăcină, o decojiţi şi mărunţiţi pai într-o cană. Apoi turnaţi infuzie obişnuită şi apă clocotită. Se primeşte un gust plăcut, ușor picant și neobișnuit.

 

Metoda 2: Trebuie sa curăţaţi o bucată de ghimbir și s-o treceţi printr-o răzătoare medie. Ghimbirul ras, ceai din frunze măşcate (negru, verde, alb - puteţi folosi orice ceai după plac), câteva felii de lămâie şi 3-4 cuişoare aromate, se pun într-un ceainic și se toarnă apă clocotită. Puteți adăuga câteva boabe uscate de măcieş. Lăsaţi să stea 15-20 de minute.

 

Ceaiul are un gust înviorător, aromat și ușor picant. Pentru a îndulci gustul, puteți adăuga în ceai o lingură de miere. Numai nu puneţi mierea în apă fierbinte, deoarece în apă fierbinte, proprietățile benefice ale mierii se pierd. Ceaiul de ghimbir are un efect de încălzire, energizant și îmbogăţeşte organismul cu vitamine. Consumaţi acest ceai pentru răceli, dureri de gît şi nas înfundat.

 

 

Sursa: facebook.com