Cum să scapi de nitrați în fructe și legume

/ Vizionări: 14468

Как избавиться от нитратов на фруктах и овощах

 

Nitrații și pesticide pot fi evitate parțial: acestea trebuie să fie spălate în mod corespunzător.

Alimente vii sau de ce omul are nevoie de enzime (Video)
Alimente vii sau de ce omul are nevoie de enzime (Video)

Harbuz. Nu cumpărați un harbuz tăiat în jumătate și învelit în folie, el este o bază bună pentru dezvoltarea bacteriilor și microbilor. Dacă harbuzul are dungi gălbui groase, acest lucru înseamnă că el a fost hrănit cu îngrășăminte. Puteți face un mic test: puneți pulpa pe un minut într-un pahar de apă, în cazul în care apa a schimbat culoarea, atunci harbuzul a fost cultivat cu pesticide, dacă apa pur și simplu s-a întunecat, harbuzul este curat.

Struguri. Pentru a stoca strugurii o perioadă lungă de timp, pomușoarele sunt tratate cu fungicide. Pentru a scăpa de această substanță, este de ajuns să spălați strugurii bine.

Pere și mere. În timpurile moderne atunci când cumpărați fructele, trebuie să țineți cont de faptul că ele sunt tratate cu bifenil, cat să nu se strică și să se păstreze o lungă perioadă de timp. În Uniunea Europeană ,Statele Unite ale Americii bifenil este interzis din cauza proprietăților sale puternice cancerigene și alergene. Fructele tratate cu bifenil trebuie să fie decojite.

Cartofi. În cartofi nitrații trec sub piele și în miezul tuberculului, astfel încât după ce apa cu cartofi a fiert, ea trebuie să fie aruncată.

Dovlecei, castraveți, vinete. Castraveții ar trebui să fie de culoarea ierbii, culoarea verde închisă indică surplusul nitraților. Primii dovlecei și vinete trebuie să fie decojite. Tăiați tulpina - este locul cel mai toxic.

«Arzătoare de grăsimi» naturale și sănătoase — fructe si legume
«Arzătoare de grăsimi» naturale și sănătoase — fructe si legume

Varză. Cei mai mulți nitrați conțin frunzele superioare și tulpina verzii, astfel încât acestea trebuie să fie aruncate.

Verdețuri, salata verde, pătrunjel, mărar. Cele mai multe produse chimice se acumulează în vene, peduncule, nu este nevoie să le mâncați. Verdețuri întotdeauna absoarbă rapid nitrații și înainte de a le adăuga în feluri de mâncare, puneți-le în apă pentru o oră.

Roșii. Cu cât mai groasă este coaja, cu atât mai multe ea conține substanțe chimice. Nu cumpărați roșiile portocalii. Pulpa albă și venele groase pe tăietură sunt un semnal de conținut mare de substanțe chimice. Și dacă totuși ați cumpărat roșiile necalitative, țineți-le în apă rece timp de aproximativ o oră.

Sfecla, morcovi, ridichi. O mare cantitate de nitrați se găsesc în straturi superioare și la vârful rădăcinilor, așa că decupați-le înainte de utilizare. Nu cumpărați sfecla cu cozi curbate. Tăiați la morcovii 1 cm de coada, părțile verzui ar trebui să fie tăiate complet, ele conțin un număr mare de substanțe chimice.

Cele mai contaminate fructe si legume vin la noi din Olanda, Turcia, Israel și Egipt. Aceste țări au pământul sărac care nu poate da o recoltă bogată, fără cantități semnificative de îngrășăminte.

 

 

Sursa