Cum sa sporim imunitatea si capacitatea de lucru

/ Vizionări: 2192

Как повысить иммунитет и работоспособность

Metodele naturiste sunt eficiente şi accesibile pentru fiecare. Alegeţi varianta, ce v-a plăcut mai mult.

Amestecaţi 300 g de miere cu 50 g de nuci, fărîmiţate cu blenderul. Apoi adăugaţi sucul de la 3 lămîi şi 100 ml suc de aloe. Amestecul se administrează de trei ori, cu jumătate de oră înainte de masă, câte 1 linguriţă.

De ce pe caniculă se bea ceai fierbinte?
De ce pe caniculă se bea ceai fierbinte?

Turcnaţi 2 pahare cu apă fierbinte peste 100 g de smochine şi fierbeţi 15 minute la foc mic. După infuzarea timp de 2 ore, amestecul se strecoară şi se bea cîte 100 ml înainte de masă (de 3 ori pe zi).

Ceaiul din răchiţele este bogat în vitamine şi va stimula sistemul imunitar. O lingură de răchiţele proaspete se fărîmiţează, se presară cu zahăr şi se toarnă 200 ml de apă clocotită sau infuzie de ceai obişnuit. Ceaiul din răchiţele potoleşte setea, reducea oboseala şi ridică dispoziţia.

Ceai din frunze de coacăză. Luaţi 2 mîini de frunze de coacăze verzi, turnaţi 1 l de apă fiartă şi lăsaţi 3 minute. Apoi turnaţi în căni şi adăugaţi puţin zahăr sau miere pentru gust. O cană de ceai reduce oboseala, curăţă organismul, conferă vioiciune.

Ceaiul chinezesc este periculos pentru sănătate
Ceaiul chinezesc este periculos pentru sănătate

Lapte din alune. 100 g de alune se prăjesc pe o tigaie uscată şi apoi se zdrobeşte pînă se face praf. Se toarnă peste alune 0,5 l de lapte fierbinte, se răceşte puţin şi se adaugă 2 linguri de miere şi un praf de vanilină. Peste 15 minute se amestecă şi se bea cu înghiţituri mici, dar nu imediat, ci pe parcursul zilei.

Băutură pentru longevitate şi sănătate din fructe de soc. Peste o lingură de fructe uscate se toarnă 0,5 l de apă şi se fierbe 10 minute. După ce se răceşte, se strecoară şi se adaugă puţină miere, spre exemplu, 2 linguri.

Vin din miere şi ceapă. Se amestecă 150 g de ceapă tăiată cu 100 ml de miere naturală, peste care se toarnă 1 l de vin roşu. Amestecul se ţine într-un vas de sticlă, timp de 2 săptămîni, apoi se strecoară. Vinul curativ se administrează cîte 5 linguri pe zi.