Cum să tren un om de stiinta sau de ce bunica ars cu efect de seră?

/ Vizionări: 3338

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

copil La noapte, cerul pare un semn de rău augur. Spectacol nu a fost clar, şi, prin urmare, teribil. Oamenii vorbesc, pentru a discuta ce sa se astepte probleme în viitor, copiii, trezit de vârstă, plângând - situaţia a devenit încălzit. O cometa cu un ochi roşii dintr-o dată a început să scadă chiar în satul lor mici. Şi doar în grădina de Anna Newton. Isaac tras până la ei pe un şir de un zmeu cu o lanternă în interiorul luminat ...

În timp ce studiam în şcoală, băiatul a trăit cu farmacistul, în seara uitam cu interes procesul complicat de fabricare a pulberilor. profesor de scoala, Henry Stokes, perspicace student iubitoare lucrat cu ei separat, dând rezolva probleme complicate. Dar mama ei a ordonat propriul drum - prin intermediul a trei ani de studiu a luat pe fiul său acasă, pentru a ridica economia de rulare.

O singură dată, furtuna - crengi rupte, indoite деревьяѕ Şi Isaac a decis să pună sale ştiinţifice primul experiment: să se măsoare forţa vântului. Pentru aceasta, el a sarit la săpat nou paturi grădină - în primul rând de vânt, şi apoi împotriva lui, masurarea lungimii de salturi lor şi determinarea diferenţei. Experienţa a fost un succes, dar nu din perspectiva mamei: paturi călcată în picioare a condus-o să se teamă. Cum crezi ca sa intamplat mai departe? Henry Stokes nu au putut fi reconciliate cu faptul că cel mai bun student lui sapă în grădină şi păşuni, precum şi a convins disperat Anna Isaac Newton sa întors la şcoală.

"Ei bine, este Newton - s-ar putea spune putin. - O astfel de". Da, absolut. Deşi ...

copil născut nu este familiarizat cu lumea. Pentru el, totul este interesant şi clar. Pentru zi el nu face nimic care stie lumea este surprins şi încearcă să comite o deschidere - şi ia experienţă.

Iată povestea de Janusz Korczak a spus într-una din cărţile sale. Cele patru poartă copilul în mâinile tava cu apă într-o altă cameră. Uşa este închisă. Kid se opreşte în uimire. Înainte de el un obstacol insurmontabil, el va face o descoperire, pe care acesta poate fi amintit pentru o viata. Dar bunica mea se grabeste sa ajutorul lui, deschide uşa - şi privează involuntar un copil de descoperire.

Incepand cu o surpriza de pre-zbor al unui fluture, crescând treptat de oameni cere mai multe întrebări: "De ce atrage ce gheata se transformă în apă zboare?" Ce sunt comete şi modul în care acestea? " Aceste întrebări îl duce la enciclopedii, dictionare, ghiduri.

Lucrul cu copiii in fiecare zi, nu încetează să fie uimit că într-o lume în care aparent a fost deschis tuturor, continuă să facă descoperiri. Chiar în faţa ochilor dumneavoastră ...

Nu catamaran băieţi. Incepatori, si apoi faima cu întrebarea din categoria "cel mai scurt timp":
- Ce sanie sunt diferite de Uran?
- Nu ştiu, designul este diferit. Şi de ce nu începe acum să facă.
- Nu ştiu cum să accelereze ...
- Stai un minut. Vino zăbovi clasa după ce, eu nu-mi place să merg. De acord?

După lecţii, se grăbeşte să bord pentru o lungă perioadă de timp în căutarea pentru un marcator, gândire cu voce tare:
- Şi ce este diferenţa din Uran sanie? În sania runners sunt înguste şi lungi, în timp ce Uran largă. Ştii la fel sanie merge mai repede, şi Uran mai lent din cauza frecării.
- Bine, dar în cazul în care nu catamaran? - Pretinde că nu pot să cred.
- Ei bine, desigur! - Explorator Junior pic de lichidare. - Pentru a creşte viteza, avem nevoie de flotoare - îngust şi lung, care au navigat mai bine, dar încă fără un singur indiciu, buna-pregladkie. Am văzut chiar carte, aşa cum apa curge diverse teme în jurul! - Şi, spre surprinderea mea, vopsele un corp larg şi se amestecă, apoi îngustă - cu un flux buna.
- Dacă există o idee, trebuie să încercaţi. Asiguraţi-un eşantion pentru experiment.

Mulţi ani de ceas de copii, nu am putut ajunge la unele concluzii pe care vreau să împărtăşesc - brusc te vor ajuta cum să mă ajute.

1. Este important să se permită copilului să facă o descoperire - să se abţină de la sfaturi pentru a ajuta atunci când el a fost pe cale de a
descoperire ajunge.
2. Nu există întrebări "la un moment nepotrivit." Dacă aveţi o întrebare, apoi, pentru un motiv oarecare acest lucru este relevant. Deci, acum copilul este cel mai important.
3. Nu rataţi momentul în care copilul este într-un impas şi a spus, fără ajutorul dumneavoastră nu va turna (noi, adulţii, sigur, şi nu trebuie să înveţe, şi ghid).

- Veşti bune! Oh, da, alo ...
- Alo! Ei bine, spune-mi.
- Pentru a mări viteza de care avem nevoie pe un catamaran, a doua bancă şi şuruburi de reglare, care ...
- Stai, stai, ce rost are?
- Am făcut o cutie de carton în jurul rezervorului, pune-l pe borcanul cu apă, turnat apă în borcan şi o cutie şi amplasate în partea de jos a lumânării.
- Şi ce?
- Apă fiartă într-o cutie şi evaporat înainte de pereche a ieşit din borcan. Prin urmare, căldura se stinge în aer, acesta trebuie să colecteze.

M-am gândit: "Este la fel termodinamica pierderea de căldură în timpul încălzirii, şi" construi "- ei bine, cu siguranţă, sugerează reflectorului.

- Aveţi nevoie de o banca al doilea, un interior genial, acesta va fi cald de la lumânare înapoi la distribuirea în rezervorul cu apă. Fierbere este mai bine, pereche cu jet va fi mult mai dispersate catamaran.
- Şi, tu poţi a pune motoarele de inerţial ...

Slavka încă, deschideţi cunoştinţele lume, ele sunt descrise în cărţile sau nu, şi spune-i că aceasta nu este o veste înseamnă sfârşitul său de căutare pentru cercetările sale. Şi el a continuat să joace zi de zi, el, ca Newton şi Leibniz ...

Desigur, este dificil să reziste pentru a le avertiza, pentru a proteja.
- A se vedea modul în flăcări! - A spus Nikita, arătând dezasamblat brichetă.
- Nikita, de ce ai făcut-o? - I-am spus cu asprime, şi mă amintesc ca un copil ...

... Grabă asamblate bucata de lemn în grătar nu a vrut sa ars sus. Bricheta în scădere. Ce putem face, de fapt fi în curând o bunica? sticle de plastic atras atenţia. Inscripţia "inflamabil" - un incendiu. Nalu mai mare, mult точноѕ acest lucru şi capacul trebuie să fie închise - brusc vântul va sufla. Flick mai uşoare, şi - începând cu fălcile de un dragon, flacari explodat din mangal. Cuvintele "Asta-i grozav!" îngheţat pe buze, şi am împrăştiate în toate direcţiile ...

Pentru o lungă perioadă de timp nu am putut stinge bunicii cu efect de seră. Dima guiltily şi înfricoşat ars gene au bătut din palme, dar apoi, ca trofee de pe câmpul de luptă, mai degrabă colectate carbonizate tomate: "am" in spatele tau! "


- Vezi ce o flacără! - A spus Nikita, arătând dezasamblat brichetă.
- Uau! Ce vrei?
- Am de asemenea, util pentru experimente.
- Dă-ne superzazhigalku "salvaţi înainte de a pleca la natura, aici este puţin probabil să fie utilă, - i-am răspuns, relenting.

Fie că nimeni în viaţa ar fi un copil: un arhitect, un regizor, un om de stiinta, inginer, geolog, - este important să se un copil pentru viata a rămas dorinţa de a deschide, du-te la pragul de necunoscut, pentru a găsi o forţă nouă şi împărtăşească ideile, descoperirile, vise. Că el nu a fost frică să fie "nu ca toţi ceilalţi", ci, caută suporteri şi împreună cu ei a mers acolo, unde neatinse "de mâini omeneşti."

Copiii noştri nu sunt create pentru o viaţă liniştită. La fiecare dintre ele soarta aşteaptă o mulţime. Să-i ajute!

Un exemplu din viaţa lui Isaac Newton este luat din cartea "O copii minunaţi." M., 2001

Alexei Sef Chumachenko
mwb.newacropol.ru