ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum se alege si se prepara un avocado?

Avocado este un adevarat superstar intre alimente si una din cele mai mari surse de grasimi “bune”. Intrucat contine acid oleic, ajuta la reducerea nivelului de colesterol si favorizeaza absorbtia subtantelor nutritive din alimente.

Cum ar trebui sa alegi un avocado bun? In primul rand, trebuie sa stii ca un fruct necopt este prea tare. In schimb, unul prea copt se simte prea moale la atingere. Un avocado potrivit de copt va fi ca un burete mai tare si se va simti ca atunci cand iti apesi palma cu degetul.

Taie fructul in jumatate pe lungime si apoi invarte cele doua sectiuni astfel incat sa ramana samburele intr-un dintre cele doua jumatati, dupa care il poti scoate usor cu ajutorul unei linguri sau cu varful cutitului. Ca sa cureti miezul de pe coaja mai usor te sfatuim sa tai miezul in patratele, dupa care sa il aduni cu lingura.

Nu numai pulpa, ci si samburele de avocado se poate consuma, ba mai mult, contine foarte multi nutrienti si compusi esentiali. Un studiu realizat la Universitatea din Singapore a demonstrat faptul ca samburele de avocado contine aproximativ 70% din cantitatea de antioxidanti din fruct, pulpei revenindu-i doar 30%. Samburele de avocado trebuie spart si transformat in pudra cu ajutorului unui robot de bucatarie sau in masina de tocat piper.

Pudra de sambure de avocado are un gust amarui, prin urmare va trebui sa te „lupti” un pic pentru a o face mai placuta. Poti sa consumi avocado ca atare, cu sare, sa il faci piure si sa inlocuiesti untul insandvisuri, sa il transformi in "dipping sauce" sau dressing de salata si ca ingredient in alte specialitati culinare. Potrivit unei analize recente, vanzarile de avocado au crescut incepand cu anul 2012. Avocado chiar a ajuns, si nu e de mirare, un ingredient nelipsit din meniurile restaurantelor.

 

Sursa: gradinamea.ro

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 20 februarie 2016 15:00
Vizualizări: 1417

Citiţi de asemenea

Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permite conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru ...
0
Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
59
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
57
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
154