ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Cum și din ce bani poți trăi la sat?

Cei care stau în birou și visează să meargă în sat, ajung la întrebarea: cum poți cîștiga bani acolo.

Pe de o parte, viața la sat este mult mai ieftină. Doar pentru că nu există tentații. Cînd cel mai apropiat magazin este la patru kilometri, cel mai apropiat chioșc a ars acum doi ani, iar la restaurant trebuie să mergi în oraș - banii zboară cu o viteză mai mică. Pe de altă parte, absolut fără bani nu poți trăi.

Principalele cheltuieli al orășeanului care s-a mutat la sat este reparația. E pentru totdeauna. Ai cumpărat o casă, a descleiat tapetele vechi de cincizeci de ani - este timpul să lipești și să vopsești. Ați terminat reparația, trebuie să construiești o verandă. Există o verandă - sufletul cere o baie. Baia a fost ridicată - acum este nevoie de o seră. Interesant este faptul că reparația și construcția la sat nu este un dezastru, ci un hobby de care te poți ocupa încet și cu plăcere, pe măsură ce apar bani.

De unde ei totuși apar?

Există un mit că în sat nu poți cîștiga bani, de aceea și fuge populația aptă de muncă în orașe.

De fapt, lucrurile stau puțin diferit acum. Astăzi vă voi spune cum și de unde fac rost de bani diferite persoane venite din oraș și cum cîștigă bani aborigenii din mediul rural.

Puteți să creșteți și să faceți mături (o îndeletnicire veche aici), să creșteți ceapă sau cartofi și să le vindeți acelorași comercianți. Pămîntul hrănește.

Și unii foști orășeni se hrănesc de pe pămînt. O vecină de-a mea are prisacă, iar o altă familie de pe aceeași stradă crește cu entuziasm păsări de soi - de la fazani la curcani. Cu patru ani în urmă, acești băieți din oraș știau bine doar despre pisici și cîini, iar acum în gospodărie cresc și se înmulțesc foarte multe animalelor ecologice. Și în planuri au să creeze o mini-fermă de familie. Alți veniți din oraș se ocupă cu laptele: cumpără de la populație și îl procesează în brînză de vaci, unt, cașcaval. Toate acestea le vînd în oraș în propriul pavilion. O altă variantă a muncii țărănești necesită unele investiții inițiale: puteți cumpăra un tractor cu mașini de tuns iarba, pluguri și grape. Apoi, pe tot parcursul anului, veți avea foarte multe cereri de a ara-tăia-transporta. Tractoriștii sînt oameni respectabili aici.

Al doilea mod de a face bani în sat este construcția. Am menționat deja că aici toată lumea face reparații și construiește. De aceea, orice lucrător în construcții va avea întotdeauna comenzi și bani. 

Unii dintre orășenii care s-au mutat la sat încearcă să-și păstreze locul de muncă la oraș. Dar a merge în oraș atît de des este o distracție pentru pentru amatori. Cu toate acestea, acesta este un mod de a hrăni familia.

În cele din urmă, laudă Internetului, în sat te poți ocupa cu muncă virtuală. Să scrieți articole și cărți, să compuneți texte publicitare, să creați programe și calculați contabilitatea. Cu cît mai departe, cu atît mai puțin contează locația fizică a freelancerului. Unii redactori pentru care scriu texte nu m-au văzut niciodată în viață. Acest lucru nu ne împiedică să cooperăm fructuos și îmi primesc în mod corect remunerarea.

Una dintre vecinele mele face bijuterii minunate realizate manual și le vinde în întreaga lume prin intermediul paginii de internet. O altă vecină tricotează pălării amuzante - și ele, de asemenea, se vînd bine.

Și, printre altele, în sat există locuri de muncă unde puteți merge, de asemenea, cinci zile pe săptămînă, ca în oraș. Dacă aveți o educație adecvată, puteți obține un loc la spital sau la punctual medical, în conducerea colhozului, la școală sau la poștă.

Morala articolului meu este simplă: avînd dorința de a cîștiga și capacitatea de a învăța ceva, fără bani în sat nimeni nu stă.

Irina Malțeva

Citiţi de asemenea

În inima Himalayei, acolo unde vârfurile înzăpezite se întâlnesc cu cerul, membrul grupului din Moldova - Andrei Elistra...
179
În căutarea secretului unei pieli tinere și frumoase, multe persoane recurg la produsele anti-rid. Alegerea produselor d...
113
În Templul Luxor, una dintre monumentele lui Ramses al II-lea, la prima vedere pare un monument obișnuit, dar adăposteșt...
192
1. Evitați să cumpărați miere din magazin! Mai bine mergeți la târgul de miere, care este destul de frecvent în fiecare ...
144