Cum tăcerea influențiază asupra liniștii sufletești

/ Vizionări: 3728

Как тишина влияет на душевное спокойствие

Trăim într-o lume gălăgioasă. În mediul urban agitat suntem în continuu presați de muzică tare, zgomot de mașini, sirene, construcții și camioane, metrou. Aceste sunete nenaturale invadează simțurile noastre și ne deranjează. De fapt, trăim într-o lume în care omul nu doar se ferește de liniște, ba chiar se teme de ea.

În mașină, întotdeauna ascultăm muzică, și ne simțim incomod dacă apare o pauză în conversație. Pentru mai mulți din noi tăcerea se transformă într-o tortură.

Blaise Pascal spunea: "Toate necazurile omului încep cu faptul că nu este capabil de a rămâne singur în tăcerea camerei sale".

În fluxul gândurilor noastre sunt prezente momente scurte de pauză, de pace, și e posibil să le conștientizăm.

Fetiţa care a impus lumea să rămână în tăcere! (Video)
Fetiţa care a impus lumea să rămână în tăcere! (Video)

În tăcerea acestor momente veți găsi pacea care lipsește atât de mult în viața de zi cu zi.

Se consideră că prin mintea unui om obișnuit într-o zi trec în jur de 60 de mii de gânduri. Dacă veți reduce numărul lor măcar în jumătate, înaintea Dvs. se va deschide o nouă lume de posibilități. Când veți simţi capul gol, plin de liniște - veți restabili contactul cu propria Sursă.

Maica Tereza spunea despre tăcerea și legătura sa cu Dumnezeu: "Dumnezeul este prietenul liniștei. Uitați-vă, tăcerea domnește în natură - iarba și copacii cresc în tăcere. Uitați-vă cum în tăcere se mișcă soarele, luna și stelele... Doar în tăcere ne putem atinge sufletele noastre". Și sufletul vostru nu e o excepție!

Lumea izvorăște din TĂCERE. Din acest gol apar gânduri și cuvinte. Fără repaus este imposibil orice fel de creativitate. Pacea interioară depinde de timpul petrecut în tăcere. Scufundându-ne în tăcere, putem scăpa de stres și anxietate, recapăta forțe și reaminti de bucuria apropierii de Dumnezeu, putem simți un sentiment de unire cu întreaga lume. Tăcerea îndepartează oboseala și eliberează energii creatoare.

Încercați să petreceți cât mai mult timp în tăcere.

Natura - sursa de liniște                                                                                               

Cântec de suflet!
Cântec de suflet!

Găsiți timp pentru a vă retrage în natură. Învățîndu-se să asculte liniștea, Natura, omul se va auzi în prezent. Prin tăcere se descoperă creativitatea. Omul devine calm și încrezut în sine.

Dacă omul este liniștit, el emană o energie deosebită. Fiind calm, el fără efort rezista la energii negative. În jurul său se formează o aură de protecție invizibilă, prin care poate pătrunde doar o energie spirituală mai fină.

Aflîndu-vă într-o astfel de stare, veţi întâlni cu zîmbet orice vibraţii ostile, neavând nici o legătură cu ele. Omul, care vrea să vă întristeze, nu-și va putea atinge scopul fără consimțământul Dvs. Datorită liniştei interioare cei din jurul Dvs., de asemenea, vor putea ajunge într-o stare de armonie.

Când simțiți că ceva nu e în regulă, plecați la natură și găsiți pace în ea.

Dacă veţi aduce niște adolescenți excitați în pădure, veți vedea cât de calmi ei vor deveni .

Mulți oameni care suferă de boli incurabile, după ce au petrecut câteva luni într-o cabană retrasă în sânul naturei, spun că e cel mai bun medicament, și, uneori, în mod surprinzător pentru medici, simt o îmbunătățire vizibilă.

Natura are o capacitate minunată de a VINDECA. Încercați să petreceţi o zi într-un loc retras, ascultând păsările, foșnetul frunzelor, vuietul vântului, privind norii. Aceste sunete vor restabili armonia din sufletul și corpul Dvs., afectat de gălăgia urbană.

Luaţi un obicei de a vă plimba regulat în natură.

În toată luna dedicaţi cîteva zile comunicării cu Natura. Acesta este cel mai bun medicament, şi vă va costa mult mai puțin, decât vizite la medici și psihologi.

 

Sursa