Cum telefonul mobil influenţează asupra creierului uman?

/ Vizionări: 18456

Cum telefonul mobil influenţează asupra creierului uman?

 

Cum telefonul mobil influenţează asupra creierului uman?De mult timp se vorbeşte despre prejudiciul cauzat de telefonul mobil sănătăţii umane. În urma studiilor, cercetătorii italieni au ajuns la concluzia că gândacii au plecat din casa noastră anume la momentul apariţiei în ea a fonului magnetic destul de negativ, emis de microunde, plasme, telefoane mobile, etc. De asemenea, oamenii de ştiinţă italieni au stabilit că telefoanele mobile afectează cortexul cerebral uman. Dar pentru a spune exact, este efectul acesta nociv sau nu, savanţii deocamdată nu pot.

Influenţa telefoanelor mobile asupra sănătăţii: erori, inexactităţi şi libertatea de interpretare
Influenţa telefoanelor mobile asupra sănătăţii: erori, inexactităţi şi libertatea de interpretare

Radiaţiile emise de telefonul mobil au fost realizate de către colaboratorul unui spital din Milano, Paolo Rossini. 15 voluntari au vorbit la telefon, care operează în reţeaua GSM în 900. Experimentul a durat 45 de minute. La 12 persoane a fost constatată excitaţia celulelor din cortexul cerebral. La sfârşitul de o oră după experiment, aceşti parametri s-au normalizat. Oamenii de ştiinţă au constatat că acest efect nu poate fi numit negativ. Dar au observat că oamenii care suferă de epilepsie ar trebui să fie atenţi (sau chiar să aleagă un mod mai ecologic de comunicare), atunci când ei utilizează telefoane mobile de standard GSM, deoarece această boală este asociată cu activitatea celulelor creierului.

Psihologii de copii spun că utilizarea constantă a telefonului mobil are un efect negativ asupra dezvoltării psihicului infantil. Prin urmare, comunicarea în rândul copiilor pe reţeaua celulară ar trebui să fie limitată.

 

Cum telefonul mobil influenţează asupra creierului uman?

Există o opinie că impactul telefoanelor mobile asupra creierului uman poate fi redus dacă îl vom ţine departe de cap în timp ce culegem numărul, şi atunci când telefonul stabileşte o conexiune, acesta este cel mai activ (magnetic). De asemenea, este recomandat să purtăm telefoane cât mai departe, cum ar fi în saci, şi nu în buzunare.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru